Υπουργός Νεμπάτι: «Με το KKMH η αστάθεια στο συνάλλαγμα είναι εκτός ατζέντας της χώρας»

Υπουργός Νεμπάτι: «Με το KKMH η αστάθεια στο συνάλλαγμα είναι εκτός ατζέντας της χώρας»

27 Απριλίου, 2022 0 By admin
Υπουργός Ναμπάτι: "Με το KKMH η αστάθεια στο συνάλλαγμα είναι εκτός ατζέντας της χώρας"

Ο Νουρεντίν Νεμπάτι, υπουργός Οικονομικών και Οικονομικών, παρευρέθηκε στην τακτική συνεδρίαση της Συνέλευσης του Βιομηχανικού Επιμελητηρίου της Κωνσταντινούπολης (ICI) τον Απρίλιο. Η κύρια ατζέντα της τακτικής συνεδρίασης του ICI αυτόν τον μήνα ήταν «Η σημασία της οικονομίας με προσανατολισμό στις επενδύσεις, την παραγωγή και τις εξαγωγές για την Τουρκία προκειμένου να ανέβει στην κορυφή στις παγκόσμιες αλυσίδες αξίας με καινοτόμο παραγωγή προστιθέμενης αξίας». Ο Πρόεδρος της ICI Erdal Bahçıvan, ο οποίος έκανε την εναρκτήρια ομιλία της συνάντησης, μίλησε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι βιομήχανοι και εξέφρασε τα αιτήματά τους.

Κάνοντας αξιολογήσεις στην ημερήσια διάταξη, ο υπουργός Νεμπάτι είπε: «Είναι προτεραιότητά μας να αυξήσουμε τις επενδύσεις, κάνουμε όσους επενδύουν και δημιουργούν θέσεις εργασίας να χρησιμοποιούν τους πόρους μας αποτελεσματικά και αποδοτικά».

«Επιδοτούμε σημαντικά το κόστος που αντιμετωπίζουν οι βιομήχανοι και οι πολίτες μας»
Τονίζοντας ότι η παγκόσμια οικονομία διέρχεται μια δύσκολη περίοδο, ο υπουργός Νεμπάτι είπε: «Ενώ άρχιζε να ανακάμπτει από τις επιπτώσεις της παγκόσμιας επιδημίας, ο πόλεμος Ρωσίας-Ουκρανίας προκάλεσε προβλήματα. Προκάλεσε αυξήσεις στις τιμές των εμπορευμάτων και των τροφίμων στην πρώτη Οι τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν κατά 50 τοις εκατό σε σύγκριση με τον μέσο όρο του περασμένου έτους. Οι τιμές του φυσικού αερίου διπλασιάστηκαν από τον μέσο όρο του περασμένου έτους. “Προσπαθούμε να χρησιμοποιήσουμε τους πόρους μας με τρόπο προσανατολισμένο στη λύση. Επιδοτούμε το κόστος που αντιμετωπίζουν οι βιομήχανοι και οι πολίτες μας”, είπε .

«Με το KKMH η αστάθεια στο συνάλλαγμα είναι εκτός ατζέντας της χώρας»
Δηλώνοντας ότι εργάζονται για την κάλυψη των αναγκών με καινοτόμες λύσεις, ο Νεμπάτι είπε: “Παρέχαμε επιδότηση 28% για το φυσικό αέριο που χρησιμοποιούν οι βιομήχανοί μας την περίοδο Ιανουαρίου-Μαρτίου. Το ποσοστό στήριξης του οικιακού φυσικού αερίου συνεχίζεται με ρυθμό 78 τοις εκατό. Πραγματοποιούμε μελέτες για την κάλυψη των αναγκών με καινοτόμες προσεγγίσεις. Η εφαρμογή μας KKMH είναι μία από αυτές. Αυτό το όργανο “Με το μέσο KKMH, σταματήσαμε τη μεταβλητότητα στη συναλλαγματική ισοτιμία. Με το μέσο KKMH, τη μεταβλητότητα στο εξωτερικό Το νόμισμα ήταν εκτός της ατζέντας της χώρας. Μπορούμε να δράσουμε βλέποντας το μέλλον», είπε.

Ο Νεμπάτι είπε: “Αυτοί που απέτρεψαν χθες τα Επαναστατικά Αυτοκίνητα δεν θα μπορέσουν να αποτρέψουν το ηλεκτρικό TOGG σήμερα. Όπως αυτοί που κάποτε κοίταζαν λοξά τον Nuri Demirağ και τον Vecihi Hürkuş δεν μπορούσαν να αποτρέψουν τα SİHA μας, τα οποία αλλάζουν τις στρατηγικές του παγκόσμιου πολέμου σήμερα. “

«Η μακροπρόθεσμη βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη είναι μία από τις προτεραιότητές μας»
Μιλώντας για το οικονομικό μοντέλο που εφαρμόζεται στην Τουρκία, ο Νεμπάτι είπε, “Η μακροπρόθεσμη οικονομική ανάπτυξη είναι μία από τις προτεραιότητές μας. Στο μοντέλο της τουρκικής οικονομίας, προτεραιότητά μας είναι να αυξήσουμε τις επενδύσεις. Είναι προτεραιότητά μας να λάβουμε μέτρα για την αύξηση των επενδύσεων. Κάνουμε όσοι επενδύουν στην απασχόληση χρησιμοποιούν τους πόρους του κράτους μας».

«150 δισεκατομμύρια λίρες χαμηλότοκα δάνεια θα δοθούν σε εξαγωγείς και επαγγελματίες του τουρισμού»
Δηλώνοντας ότι θα δοθούν δάνεια χαμηλού επιτοκίου για την αύξηση των επενδύσεων, ο Νεμπάτι είπε: “Προσφέρουμε μακροπρόθεσμα δάνεια σε TL με ευνοϊκά επιτόκια στους εξαγωγείς και τον τουριστικό τομέα. Παρά τον υψηλό πληθωρισμό, τα επιτόκια που παρέχουμε είναι πολύ λογικά Το προϊόν μιας συμφωνίας που στοχεύει στην εμπιστοσύνη στην TL Στο πλαίσιο αυτό, θα δοθούν συνολικά 150 δισεκατομμύρια λίρες μακροπρόθεσμα και χαμηλότοκα δάνεια, 100 δισεκατομμύρια λίρες σε εξαγωγείς και 50 δισεκατομμύρια λίρες σε επαγγελματίες του τουρισμού. Οι εν λόγω πιστώσεις θα μεταφερθούν σε επενδύσεις που θα πραγματοποιηθούν σε τομείς που αυξάνουν τις εξαγωγές και μειώνουν τις εισαγωγές, μεταξύ των οποίων θα δοθεί προτεραιότητα σε εγχώριες επενδύσεις σε μηχανήματα και εξοπλισμό. των 10 ετών, μπορεί να μειωθεί στο 9 τοις εκατό. Προβλέπεται όριο 250 εκατομμυρίων λιρών για τις ΜΜΕ και 1,5 δισεκατομμυρίων λιρών για τις εταιρείες μη μικρομεσαίων επιχειρήσεων. την ημερομηνία χρήσης. ακτίνα.

«Κορυφαίοι δείκτες δείχνουν ανάπτυξη 6-7% το πρώτο τρίμηνο»
Ο υπουργός Nebati είπε, “Η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε κατά 10,7 τοις εκατό σε ετήσια βάση τους πρώτους 2 μήνες. Οι εξαγωγές του πρώτου τριμήνου αυξήθηκαν στα 235,6 δισεκατομμύρια δολάρια σε ετήσια βάση. Από τον Φεβρουάριο, η συνολική απασχόληση έσπασε το ρεκόρ ξεπερνώντας τα 30 εκατομμύρια άτομα. Ανεργία Το ποσοστό μειώθηκε στο 10,7 τοις εκατό. Αυτοί οι κορυφαίοι δείκτες επισημαίνουν ότι η ανάπτυξη θα είναι 6-7 τοις εκατό ετησίως το πρώτο τρίμηνο του 2022.

Bahçıvan: “Το πακέτο στήριξης δανείου των 150 δισεκατομμυρίων λιρών είναι μια πολύ ευχάριστη εξέλιξη για τον επιχειρηματικό μας κόσμο με το προσιτό πλεονέκτημα κόστους”
Ο Πρόεδρος της ICI, Erdal Bahçıvan, δήλωσε: “Πιστεύουμε ότι ο συντονισμός μεταξύ της βιομηχανίας και του κοινού είναι πιο σημαντικός από ποτέ προκειμένου να κατευθύνουμε τη βιομηχανία μας σε μια κατάλληλη, βιώσιμη δομή υψηλής τεχνολογίας και προστιθέμενης αξίας. Όταν οι βιομήχανοί μας θέλουν να δημιουργήσουν νέα επενδύουν και αναπτύσσουν τις δραστηριότητές τους, εκτός από τη συνέχιση των δραστηριοτήτων τους σε ένα έντονα ανταγωνιστικό περιβάλλον. «Σε αυτό το πλαίσιο, το πακέτο στήριξης δανείου των 150 δισεκατομμυρίων λιρών που ανακοίνωσε ο Πρόεδρός μας τις τελευταίες εβδομάδες ήταν μια πολύ ευχάριστη εξέλιξη για τον επιχειρηματικό μας κόσμο, με το κόστος πλεονέκτημα που αναμένεται να μειωθεί κατά 9 τοις εκατό», είπε.

Αίτημα έκπτωσης ΦΠΑ
Ο Bahçıvan είπε, “Όπως όλοι γνωρίζουμε, πρόσφατα έγιναν αλλαγές στους συντελεστές ΦΠΑ σε πολλά προϊόντα. Είναι προφανές ότι οι αυξήσεις τιμών σε ορισμένες ομάδες προϊόντων, ιδίως βασικών καταναλωτικών αγαθών, στους κανονισμούς ΦΠΑ έχουν αμβλυνθεί στα μάτια των καταναλωτών. “Η διατήρηση του ΦΠΑ στο 18% αυξάνει ακόμη περισσότερο την ήδη υπάρχουσα επιβάρυνση του ΦΠΑ στον παραγωγό. Πιστεύουμε ότι ο ΦΠΑ θα πρέπει να απλοποιηθεί και να υποβληθεί σε συνολική μεταρρύθμιση”, είπε.