Το πιο δημοφιλές υπαίθριο ομαδικό άθλημα μετά το ποδόσφαιρο στον κόσμο

Το πιο δημοφιλές υπαίθριο ομαδικό άθλημα μετά το ποδόσφαιρο στον κόσμο

1 Μαΐου, 2022 0 By admin

Τι είναι το χόκεϊ επί χόρτου;

Το χόκεϊ επί χόρτου παίζεται μεταξύ ομάδων 11 ανδρών ή γυναικών. Ο στόχος του παιχνιδιού είναι να οδηγήσετε μια σκληρή μικρή μπάλα στο τέρμα της αντίπαλης ομάδας με ευκίνητα μπαστούνια και να σημειώσετε ένα γκολ. Στο τέλος δύο ημιχρόνων των 35 λεπτών, η ομάδα που σκοράρει τα περισσότερα γκολ κερδίζει και τα γκολ αλλάζουν στο ημίχρονο. Σε αυτόν τον κλάδο, η ικανότητα και όχι η δύναμη έρχεται στο προσκήνιο. Ως εκ τούτου, ο κλάδος Χόκεϊ επί χόρτου προσφέρει στο κοινό μια ευχαρίστηση προβολής με αυτή τη δυνατότητα.

Game Atmosphere of Field Hockey Branch

Cast και Εξοπλισμός

Κάθε ομάδα αποτελείται από 11 παίκτες. Χωρίζεται σε 1 τερματοφύλακα και 10 outfielders. Αποτελείται από επιθετικούς, αμυντικούς, χαφ και επιθετικούς. Το καθήκον κάθε θέσης διαμορφώνεται σύμφωνα με το σχηματισμό που υιοθετεί η ομάδα. Οι τερματοφύλακες είναι σημαντικοί παίκτες για τις ομάδες.

Διαστάσεις γηπέδου χόκεϊ επί χόρτου:

Το γήπεδο χόκεϊ επί χόρτου είναι ορθογώνιο. Το μήκος του γηπέδου είναι 91,40 μέτρα, το πλάτος του γηπέδου είναι 55,00 μέτρα. Θεωρείται παρόμοιο με τις διαστάσεις του γηπέδου ποδοσφαίρου.

Οι γραμμές που ορίζουν τον αγωνιστικό χώρο πρέπει να είναι λευκές. Όλες οι γραμμές έχουν πλάτος 75 mm.

κοντάρια σημαίας στο χόκεϊ επί χόρτου

Το ύψος των σημαιών είναι μεταξύ 1,20 και 1,50 μέτρα. Τοποθετείται σε κάθε γωνία του γηπέδου. Δεν πρέπει να αποτελεί κίνδυνο. Πρέπει να υπάρχουν σημαίες που δεν υπερβαίνουν τα 300 mm σε πλάτος και μήκος.

Γκολ στο χόκεϊ επί χόρτου

Το ύψος του κάστρου είναι 2,14 μέτρα, το πλάτος του κάστρου είναι 3,66 μέτρα.

Μπάλα που χρησιμοποιείται στο χόκεϊ επί χόρτου

Η μπάλα είναι σφαιρική και σκληρή, το βάρος της μπάλας πρέπει να είναι τουλάχιστον 156 γραμμάρια και μέγιστο 163 γραμμάρια. Η περιφέρειά του είναι τουλάχιστον 224 mm – 235 mm.

Ραβδί

Το ραβδί είναι ίσιο και κυρτό. Όλες οι άκρες είναι στρογγυλεμένες. Το συνολικό βάρος δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 737 γραμμάρια.

Σκοράρισμα

Ένα γκολ σημειώνεται όταν ένας παίκτης χτυπήσει την μπάλα πάνω από τη γραμμή ανάμεσα στα δοκάρια και εντός της περιοχής των 16 γιάρδων. Η μπάλα πρέπει να χτυπηθεί με το ραβδί του παίκτη και οποιαδήποτε χρήση του σώματος θα θεωρείται παράβαση.

Τα γκολ μπορούν να σημειωθούν από κόρνερ πέναλτι που καταλογίζονται όταν εκτελεστεί ένα φάουλ στα 16 μέτρα. Αμυνόμενη ομάδα από κόρνερ πέναλτι, όλοι παρατάσσονται στη γραμμή του τέρματος. Όταν ένας παίκτης χτυπήσει την μπάλα 10 γιάρδες από κάθε πλευρά της γραμμής τέρματος, ολόκληρη η ομάδα που επιτίθεται πρέπει να βρίσκεται έξω από την περιοχή των 16 γιάρδων. Όταν η μπάλα παιχτεί ξανά, ένας συμπαίκτης σταματάει την μπάλα προτού μπορέσει να χτυπήσει ξανά στο τέρμα.

Κερδίζω το παιχνίδι

Ο νικητής του παιχνιδιού καθορίζεται από την ομάδα που θα σκοράρει τα περισσότερα γκολ στο τέλος του αγώνα. Κάθε παιχνίδι αποτελείται από δύο ημίχρονα των 35 λεπτών με ανάπαυση 5 λεπτών ενδιάμεσα. Αν τα σκορ είναι ίδια μετά από 70 λεπτά, το παιχνίδι λήγει ισόπαλο.

καρτέλλες

Οι κανόνες του χόκεϊ επί χόρτου σχετικά με τις κάρτες είναι ελαφρώς διαφορετικοί από τα κανονικά αθλήματα όπου υπάρχουν 3 κάρτες.

Πράσινο – Αυτή είναι μόνο μια προειδοποίηση προς τον παίκτη που παραβιάζει.

Κίτρινο – Όταν ένας παίκτης κάνει φάουλ, λαμβάνει μια ελαφρώς πιο σοβαρή κίτρινη κάρτα και αποκλείεται από το παιχνίδι και δεν μπορεί να αντικατασταθεί. Η περίοδος αναστολής καθορίζεται από τον διαιτητή.

Κόκκινο – Αν είναι ακόμα πιο σοβαρό, εμφανίζεται κόκκινη κάρτα και ο παίκτης αποβάλλεται για το υπόλοιπο του παιχνιδιού.

Κανόνες παιχνιδιού χόκεϊ επί χόρτου

Κάθε ομάδα αποτελείται από 11 παίκτες και 6 αναπληρωματικούς.

Κάθε παίκτης έχει ένα μπαστούνι χόκεϊ που μπορεί να χρησιμοποιήσει μόνο τη μία πλευρά του ραβδιού για να χτυπήσει την μπάλα.

Ένα γκολ σημειώνεται όταν η μπάλα χτυπηθεί με επιτυχία στην αντίπαλη εστία μέσα από την περιοχή των 16 γιάρδων.

Η μπάλα πρέπει να πασάρει ή να ντριμπλάρει και κανένα άλλο μέρος του σώματος δεν επιτρέπεται να αγγίξει εσκεμμένα την μπάλα.

Ένα φάουλ ή παράβαση καλείται για έναν παίκτη όταν:

Εσκεμμένη προσπάθεια να χτυπήσει την μπάλα με σκοπό να τραυματίσει άλλο παίκτη

Το χρησιμοποιεί σκόπιμα για να βοηθήσει στην κίνηση ή να σταματήσει την μπάλα

Χτυπώντας την μπάλα με τη στρογγυλεμένη πλευρά του ραβδιού χόκεϊ,

Σηκώνοντας το ραβδί του πάνω από το επίπεδο της μέσης

Χτυπώντας τους αντιπάλους με το ραβδί του για να παρέμβει στο παιχνίδι

Άλλοι Τεχνικοί Κανόνες

Εκτός από τον τερματοφύλακα, κανένας παίκτης δεν μπορεί να παίξει την μπάλα με οποιοδήποτε μέρος του σώματος.

Όταν η μπάλα βγει άουτ από το πλάι, γίνεται πλάγιο σουτ στο έδαφος στην περιοχή που βγήκε η μπάλα.

Ο παίκτης δεν μπορεί να μπλοκάρει τον αντίπαλό του και να καλύψει την μπάλα με το σώμα του, μόνο ενώ κινείται.