Τελευταία στιγμή… ΕΦΕΣΗ επικυρώνει τις ποινές που επιβλήθηκαν στην υπόθεση «Σωστή συνωμοσία στο ποδόσφαιρο»

Τελευταία στιγμή… ΕΦΕΣΗ επικυρώνει τις ποινές που επιβλήθηκαν στην υπόθεση «Σωστή συνωμοσία στο ποδόσφαιρο»

29 Απριλίου, 2022 0 By admin
Τελευταία στιγμή... ΕΦΕΣΗ επικυρώνει τις ποινές που επιβλήθηκαν στην υπόθεση «Σωστή συνωμοσία στο ποδόσφαιρο»

Το 27ο Ποινικό Τμήμα του Περιφερειακού Δικαστηρίου της Κωνσταντινούπολης (İSTİNAF) εξέτασε την απόφαση που δόθηκε στους κατηγορούμενους, οι οποίοι καταδικάστηκαν σε ποινές φυλάκισης διαφόρων βαθμών από το τοπικό δικαστήριο με το σκεπτικό ότι σχεδίασαν την έρευνα της FETÖ για «διόρθωση ποδόσφαιρο”. Το τμήμα έχει 88 κατηγορούμενους, μεταξύ των οποίων ο Nazmi Ardıç, ο διευθυντής του τμήματος κατά του οργανωμένου εγκλήματος της εποχής, και ο Ahmet Kalender, ο αναπληρωτής του Ahmet Kalender, ο Hidayet Karaca, ο επικεφαλής του κλειστού ραδιοτηλεοπτικού συγκροτήματος Samanyolu, ο πρώην αναπληρωτής επίτροπος Ramazan Haktan Helvacı. , ο οποίος συνελήφθη στην προσπάθειά του να διαφύγει στο εξωτερικό και ο πρώην αστυνομικός Lokman Yanık, ο οποίος ετοίμασε τη δικογραφία για την υπόθεση, επικύρωσε τις ποινές που επιβλήθηκαν από το περιφερειακό δικαστήριο.

Προσφέρθηκαν 4 δισεκατομμύρια λίρες για αγορά της Τσέλσι!

Προσφέρθηκαν 4 δισεκατομμύρια λίρες για αγορά της Τσέλσι!

Αποφασίζοντας να ανατρέψει την αθώωση ορισμένων κατηγορουμένων από το τοπικό δικαστήριο, το Τμήμα έστειλε τον φάκελο πίσω στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο για αυτούς τους κατηγορούμενους.

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ?

Σε κάθειρξη 1292 ετών καταδικάστηκε ο Hidayet Karaca, επικεφαλής του Ομίλου Samanyolu Broadcasting Group, ο οποίος έκλεισε για την υπόθεση «στημένων στημένων αγώνων στο ποδόσφαιρο», που συνεχίζεται από το 2016 με 88 κατηγορούμενους, και η Οργάνωση Κωνσταντινούπολης Ο Διευθυντής του Κλάδου Εγκλήματος της εποχής καταδικάστηκε σε 1971 χρόνια και 10 μήνες.

Το δικαστήριο καταδίκασε τον Αχμέτ Καλέντερ, Αναπληρωτή Διευθυντή του Κλάδου Καταπολέμησης του Οργανωμένου Εγκλήματος, συνολικά σε 1766 χρόνια και 6 μήνες φυλάκιση 76 φορές για «παραβίαση του απορρήτου επικοινωνίας», 155 φορές για «πλαστογραφία επίσημων εγγράφων» και 80 φορές για «συκοφαντίες».

Η αντιπροσωπεία αποφάσισε να καταδικάσει τον Hidayet Karaca, επικεφαλής του κλειστού ραδιοτηλεοπτικού συγκροτήματος Samanyolu, σε συνολικά 1292 χρόνια φυλάκιση 76 φορές για «παραβίαση του απορρήτου της επικοινωνίας», 166 φορές για «πλαστογραφία επίσημων εγγράφων» και 91 φορές για « συκοφαντία”.

Ο πρώην αναπληρωτής επίτροπος Ramazan Haktan Helvacı, ο οποίος συνελήφθη να προσπαθεί να διαφύγει στο εξωτερικό, καταδικάστηκε σε 999 χρόνια, 3 μήνες και 15 ημέρες φυλάκιση 47 φορές για «παραβίαση του απορρήτου της επικοινωνίας», 81 φορές για «πλαστογραφία επίσημων εγγράφων» και 44 φορές για «συκοφαντίες».

Το δικαστήριο αποφάσισε ότι δεν υπάρχει περιθώριο λήψης απόφασης γιατί οι τρεις αυτοί κατηγορούμενοι είχαν προηγουμένως καταδικαστεί για «συμμετοχή σε ένοπλη τρομοκρατική οργάνωση».

Ο πρώην αστυνομικός Lokman Yanık, ο οποίος συνέταξε τον φάκελο της έρευνας, καταδικάστηκε συνολικά σε 161 χρόνια και 8 μήνες φυλάκιση για «συμμετοχή σε ένοπλη τρομοκρατική οργάνωση», «συκοφαντία» και «πλαστογραφία επίσημων εγγράφων» 91 φορές. Η αντιπροσωπεία είχε αποφανθεί ότι δεν υπήρχε περιθώριο αθώωσης ή ετυμηγορίας για 35 κατηγορούμενους. Οι υπόλοιποι 43 κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν σε ποινές φυλάκισης διαφόρων βαθμών.