Τέσσερις νάνοι γαλαξίες βρίσκονται στο δρόμο για τη συγχώνευση!

Τέσσερις νάνοι γαλαξίες βρίσκονται στο δρόμο για τη συγχώνευση!

25 Μαΐου, 2022 0 By admin

Διαστημικό Τηλεσκόπιο Hubble Μια εικόνα που τραβήχτηκε από τον A.D. δείχνει μια ασυνήθιστη αλληλεπίδραση τεσσάρων νάνων γαλαξιών. Κοινή χρήση της NASA αποκάλυψε τέσσερις νάνους γαλαξίες πολύ κοντά μεταξύ τους. Οι τέσσερις γαλαξίες μαζί ονομάζονται Hickson Compact Group 31 ή HCG 31. Τέσσερις αλληλεπιδρώντες νάνοι γαλαξίες από τη Γη 166 εκατομμύρια έτη φωτός βρίσκεται σε απόσταση.

Τέσσερις νάνοι γαλαξίες πολύ κοντά μεταξύ τους!

Αυτό που φαίνεται να είναι ένα μεμονωμένο αντικείμενο στο επάνω μέρος της κοινόχρηστης εικόνας δύο μικροί γαλαξίες βρίσκεται. Αυτοί οι δύο γαλαξίες ονομάζονται NGC 1741. Ακριβώς στα δεξιά είναι ένας γαλαξίας σε σχήμα πούρου και κάτω αριστερά ένας τέταρτος γαλαξίας που συνδέεται με τους άλλους τρεις με ένα αστρικό σμήνος.

Τούρκος επιστήμονας έγραψε ιστορία: Η μαύρη τρύπα στον γαλαξία μας εμφανίστηκε για πρώτη φορά!

Τούρκος επιστήμονας έγραψε ιστορία: Η μαύρη τρύπα στον γαλαξία μας εμφανίστηκε για πρώτη φορά!

Η μαύρη τρύπα με το όνομα Sagittarius A*, που βρίσκεται στην καρδιά του Γαλαξία μας, απεικονίστηκε από μια ομάδα Τούρκων επιστημόνων.

Οι αποστάσεις των γαλαξιών που είναι πολύ κοντά ο ένας στον άλλο είναι μόνο 75 χιλιάδες έτη φωτός. Για να το θέσω αλλιώς, αυτοί οι τέσσερις γαλαξίες Γαλαξίας Γαλαξίας είναι δυνατό να χωρέσει μέσα. Οι συγχωνεύσεις νάνων γαλαξιών είναι συνήθως αρκετά μακρινές και πολύ παλιές, αλλά αυτή η ομάδα είναι σχετικά νέα. Οι αστρονόμοι χρησιμοποιούν δεδομένα από το Hubble για να επανατυλίξουν τις θέσεις των γαλαξιών, να δουν πότε αρχίζουν να αλληλεπιδρούν και να προβλέψουν πότε τελικά θα συγχωνευθούν.

Στην πραγματικότητα αυτή η εικόνα το 2010 αποσύρθηκε. Ωστόσο, αυτή η οπτική, η οποία έχει αναθεωρηθεί και έχει λεπτομερώς μέχρι σήμερα, μοιράζεται περισσότερες λεπτομέρειες για τους γαλαξίες μαζί μας. Καθώς οι βαρυτικές δυνάμεις από τη μάζα των γαλαξιών αλληλεπιδρούν, ενθαρρύνει το σχηματισμό αστεριών που λάμπουν μπλε όταν είναι νέοι.

Η επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης, Sarah Gallagher, χρησιμοποίησε τις ακόλουθες δηλώσεις στη δήλωσή της όταν δημοσιεύτηκε η εικόνα:

Αυτό είναι ένα ξεκάθαρο παράδειγμα μιας ομάδας γαλαξιών στο δρόμο της προς τη συγχώνευση γιατί θα ενώσει τα πάντα. υπάρχει πάρα πολύ αέριο.

Οι γαλαξίες είναι σχετικά μικροί, συγκρίσιμοι σε μέγεθος με το Μεγάλο Νέφος του Μαγγελάνου, έναν δορυφόρο γαλαξία του Γαλαξία μας. Οι ταχύτητες τους, μετρημένες από προηγούμενες μελέτες, δείχνουν ότι κινούνται μάλλον αργά μεταξύ τους, 60 χιλιόμετρα το δευτερόλεπτο. Επομένως, δεν είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι αυτό το σύστημα θα μετατραπεί σε έναν μόνο ελλειπτικό γαλαξία σε ένα δισεκατομμύριο χρόνια.

Τι πιστεύετε λοιπόν για τη συγχώνευση των γαλαξιών; Μπορείτε να μοιραστείτε τις απόψεις σας μαζί μας στην ενότητα σχολίων.