Πυρηνικός εκφοβισμός από τη Ρωσία… «Αεροπλάνο της Κρίσης» ανέβηκε στη σκηνή μετά από 12 χρόνια!

Πυρηνικός εκφοβισμός από τη Ρωσία… «Αεροπλάνο της Κρίσης» ανέβηκε στη σκηνή μετά από 12 χρόνια!

3 Μαΐου, 2022 0 By admin
Πυρηνικός εκφοβισμός από τη Ρωσία... «Αεροπλάνο της Κρίσης» ανέβηκε στη σκηνή μετά από 12 χρόνια!

Ενώ η Ρωσία είναι 9 εβδομάδες πίσω στον πόλεμο που ξεκίνησε από την Ουκρανία, τα όπλα που στέλνει η Δύση στο Κίεβο προκαλούν τη Μόσχα να θυμώνει όλο και περισσότερο. Η Ρωσία, η οποία θέλει να εκφοβίσει τόσο τη Δύση όσο και την Ουκρανία, διατηρεί στο τραπέζι την απειλή της «Πυρηνικής επίθεσης».

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έδειξε πρόσφατα τα πυρηνικά όπλα στα χέρια του εκφοβίζοντας χώρες που προσπαθούν να παρέμβουν στον πόλεμο της Ουκρανίας από έξω. Στη δήλωσή του, ο Πούτιν είπε: “Έχουμε εργαλεία που κανείς δεν μπορεί να κερδίσει. Και δεν το λέμε αυτό για να επιδεικνύουμε, θα τα χρησιμοποιήσουμε εάν χρειαστεί”.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε επίσης ότι η απειλή ενός πυρηνικού πολέμου είναι πραγματική και είπε, “Υπάρχει σαφής κίνδυνος από αυτή την άποψη αυτή τη στιγμή. Ο κίνδυνος είναι σοβαρός και πραγματικός. Δεν πρέπει να τον πάρουμε ελαφρά”.

Το «Doomsday Plane» ΑΝΒΕΙ ΣΤΗ ΣΚΗΝΗ 12 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ενώ οι διαδοχικές πυρηνικές απειλές από τη Ρωσία εξακολουθούν να βρίσκονται στην παγκόσμια ατζέντα, μια εικόνα από τη Μόσχα αύξησε τις εντάσεις.

Σύμφωνα με τις ειδήσεις της Hürriyet, το ειδικό «αεροπλάνο της μοίρας» που επέτρεψε στον Πούτιν να συνεχίσει να κυβερνά τη Ρωσία κατά τη διάρκεια ενός πυρηνικού πολέμου εμφανίστηκε ξανά στον ουρανό της Μόσχας μετά από 12 χρόνια.

Η ΔΥΣΗ ΤΟ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝ ΩΣ «ΦΑΡΜΑΚΟ», Η ΡΩΣΙΑ ΕΙΠΕ «ΑΠΟΔΕΙΞΗ»

Στις εικόνες που πέφτουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φαίνεται ότι το ‘Ilyushin Il-80’, δηλαδή το ‘αεροπλάνο της μοίρας’, πετά στα περίχωρα της πόλης. Η επανεμφάνιση του αεροπλάνου, που εθεάθη για τελευταία φορά το 2010, αξιολογήθηκε ως προειδοποιητικό μήνυμα που έστειλε ο Πούτιν στις δυτικές χώρες.

Ωστόσο, Ρώσοι αξιωματούχοι ανακοίνωσαν ότι το αεροπλάνο έκανε πρόβα για την παρέλαση της Ημέρας της Νίκης στις 9 Μαΐου.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ DODMENTAL ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΟ;

Ποιο είναι λοιπόν το «αεροπλάνο της μοίρας» που έχει αυξήσει για άλλη μια φορά εντάσεις μεταξύ Δύσης και Ρωσίας και γιατί σχεδιάστηκε; Εδώ είναι η απάντηση…

Το Ilyushin Il-80 σχεδιάστηκε ειδικά για τον Ρώσο Πρόεδρο Πούτιν για να οδηγήσει σε έναν πιθανό πυρηνικό πόλεμο. Το αεροσκάφος, το οποίο μπορεί να ανεφοδιαστεί με καύσιμα στον αέρα και έτσι να πετάει για μέρες, επιτρέπει στον Ρώσο ηγέτη να διοικεί τη Ρωσία από αέρος σε περίπτωση πυρηνικής επίθεσης και να δίνει εντολές για επίθεση.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΚΡΥΜΕΝΑ ΩΣ «ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΜΥΣΤΙΚΟ»

Πολλά χαρακτηριστικά του «Αεροπλάνου της Κρίσης» φυλάσσονται ως κρατικά μυστικά. Ως εκ τούτου, οι διαθέσιμες πληροφορίες είναι περιορισμένες. Ωστόσο, είναι γνωστό ότι το αεροσκάφος διαθέτει ειδικό εξοπλισμό που επιτρέπει την επικοινωνία με μονάδες πυρηνικών πυραύλων και μπορεί να επικοινωνεί με υποβρύχια βαλλιστικών πυραύλων χάρη στην κεραία στην ουρά του.

Το αεροπλάνο επίσης δεν έχει παράθυρα έξω από το πιλοτήριο για την προστασία των επιβατών από πιθανές μεγάλες εκρήξεις.

ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΜΙΑ ΣΟΟΥ

Η 9η Μαΐου, η ημερομηνία κατά την οποία η ναζιστική Γερμανία υπέγραψε την άνευ όρων παράδοση στο τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στην Ευρώπη, γιορτάστηκε από τη Σοβιετική Ένωση ως αργία με το όνομα «Ημέρα της Νίκης». Αυτή τη γιορτή ανέλαβε η Ρωσική Ομοσπονδία.

Η Γερμανία παραδόθηκε επίσημα, κανονικά το βράδυ της 8ης Μαΐου 1945, και η σοβιετική σημαία υψώθηκε στο γερμανικό κοινοβούλιο (Ράιχσταγκ) στο Βερολίνο. Ωστόσο, δεδομένου ότι η ημερομηνία ήταν 9 Μαΐου στην εποχή της Μόσχας εκείνη την εποχή, γιορτάζονται επίσης κάθε χρόνο αυτήν την ημέρα. Οι εορτασμοί σηματοδοτούνται από την παρέλαση όπου επιδεικνύεται η στρατιωτική δύναμη στην Κόκκινη Πλατεία της πρωτεύουσας Μόσχας.

Αυτή η παρέλαση, όπου εκτίθενται κάθε χρόνο νέοι τύποι όπλων για να εκφοβίσουν το ΝΑΤΟ, θα πραγματοποιηθεί φέτος στη σκιά του πολέμου στην Ουκρανία.