Ποινική μήνυση κατά του Ümit Özdağ από το Υπουργείο Εσωτερικών

Ποινική μήνυση κατά του Ümit Özdağ από το Υπουργείο Εσωτερικών

11 Μαΐου, 2022 0 By admin
Ποινική μήνυση κατά του Ümit Özdağ από το Υπουργείο Εσωτερικών

Οι αναφορές του Υπουργείου Εσωτερικών, της Γενικής Διεύθυνσης Νομικών Υποθέσεων και της Διεύθυνσης Διαχείρισης Μετανάστευσης απεστάλησαν στην Γενική Εισαγγελία της Άγκυρας του Γραφείου Διερεύνησης Κοινοβουλευτικών Εγκλημάτων. Στις αναφορές, που περιελάμβαναν τις δηλώσεις του Özdağ που αντικατοπτρίστηκαν στα γραπτά και οπτικά μέσα, μαζί με τις δηλώσεις που έκανε στον λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αναφέρθηκε ότι η κοινωνική ειρήνη και ηρεμία στοχοποιήθηκαν μέσω των αιτούντων άσυλο.

Στις αναφορές που απέστειλε το Υπουργείο, τονιζόταν ότι οι δηλώσεις του Ümit Özdağ ξεπέρασαν τα όρια της ελευθερίας του Τύπου και της έκφρασης και ανέφερε: «Είναι σαφές ότι οι εν λόγω δηλώσεις οδηγούν το κοινό σε μίσος και πρόκληση κατά των αλλοδαπών, είναι ασυμβίβαστες με την απαιτήσεις μιας δημοκρατικής κοινωνίας και θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια ειρήνη, τη δημόσια τάξη και τη δημόσια ασφάλεια».

Επιπλέον, στην αναφορά ζητήθηκε να ασκηθεί μήνυση κατά του Ümit Özdağ για αδικήματα που θα διαπιστωθούν αυτεπαγγέλτως από την εισαγγελία.