Οι Υπουργοί Εξωτερικών της G7 συναντώνται στη Γερμανία

Οι Υπουργοί Εξωτερικών της G7 συναντώνται στη Γερμανία

12 Μαΐου, 2022 0 By admin
Οι Υπουργοί Εξωτερικών της G7 συναντώνται στη Γερμανία

Οι υπουργοί Εξωτερικών της G7, της οποίας η Γερμανία είναι η θητεία του προέδρου, συγκεντρώθηκαν υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας στο ξενοδοχείο Weissenhaus στο Wangels, στο γερμανικό κρατίδιο Schleswig Holstein. Αναφέρθηκε ότι το κύριο θέμα της ημερήσιας διάταξης της συνάντησης, στην οποία συμμετείχαν οι υπουργοί Εξωτερικών των χωρών της G7, αποτελούμενες από τη Γερμανία, τις ΗΠΑ, την Αγγλία, τον Καναδά, τη Γαλλία, την Ιταλία και την Ιαπωνία, ήταν ο πόλεμος Ρωσίας-Ουκρανίας και η βοήθεια προς Ουκρανία.

«Ο Ρώσος Πρόεδρος Πούτιν έχει στόχο να διχάσει τον κόσμο με αυτόν τον πόλεμο»

Η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών Annalena Baerbock δήλωσε: “Η Ρωσία, επιτιθέμενη στην Ουκρανία, προκάλεσε παγκόσμια κρίση παραβιάζοντας το διεθνές δίκαιο. Ο πόλεμος της Ρωσίας είναι πόλεμος ενάντια στη διεθνή συνεργασία και τη διεθνή τάξη. Λόγω του πολέμου, 25 εκατομμύρια τόνοι σιτηρών διατηρήθηκαν στην Οδησσό, ενώ Αφρική “Εκατομμύρια άνθρωποι σε χώρες της Μέσης Ανατολής και της Μέσης Ανατολής περιμένουν μελλοντική βοήθεια. Ο Ρώσος Πρόεδρος Πούτιν στοχεύει να διχάσει τον κόσμο με αυτόν τον πόλεμο. Ως χώρες της G7, αντιτιθέμεθα σε αυτό και θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι οι 141 χώρες που καταδικάζουν τον πόλεμο δεν απογοητεύονται», είπε, τονίζοντας ότι θα συνεχίσουν να στηρίζουν την Ουκρανία.

Οι Υπουργοί Εξωτερικών της Ουκρανίας και της Μολδαβίας και ο υπουργός Εξωτερικών της Ινδονησίας Ρέτνο Μαρσούντι, ο οποίος ασκεί την προεδρία της G20, θα παραστούν επίσης στη Σύνοδο των Υπουργών Εξωτερικών της G7 μέσω τηλεδιάσκεψης. Στη συνάντηση, η οποία θα συνεχιστεί έως τις 14 Μαΐου, θα συζητηθούν επίσης το Αφγανιστάν, η καταπολέμηση του Covid-19 και οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή.