Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για διαστημικά ταξίδια ειδικά για τα 100 χρόνια της Δημοκρατίας της Τουρκίας!

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για διαστημικά ταξίδια ειδικά για τα 100 χρόνια της Δημοκρατίας της Τουρκίας!

26 Μαΐου, 2022 0 By admin

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έκανε σήμερα δήλωση, που βρέθηκε στην ατζέντα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Στη δήλωσή του, ο Πρόεδρος ανέφερε ότι ένας ειδικός Τούρκος πολίτης θα σταλεί στο διάστημα για την 100η επέτειο της Δημοκρατίας της Τουρκίας. η εργασία; Δημοκρατία της Τουρκίας Υπουργείο Τεχνολογίας, Βιομηχανίας και Τεχνολογίας, Τουρκική Διαστημική Υπηρεσία, TUBITAK, TUBITAK Διαστημικά ιδρύματα λειτουργούν μαζί. Λοιπόν, πότε είναι η ημερομηνία αίτησης και ποιες είναι οι προϋποθέσεις για να σταλεί το άτομο; Ας ρίξουμε μια ματιά στις λεπτομέρειες της είδησης μαζί.

Οι αιτήσεις για ταξίδια στο διάστημα ξεκίνησαν με την ανακοίνωση!

Μετά την εντυπωσιακή δήλωση του Προέδρου, η Τουρκική Διαστημική Υπηρεσία μοιράστηκε λεπτομέρειες για το θέμα στον επίσημο λογαριασμό της στο Twitter. Σύμφωνα με το μερίδιο που έκανε η Τουρκική Διαστημική Υπηρεσία, μεταξύ των αιτήσεων θα επιλεγούν μόνο δύο άτομα. Ένα άτομο που έχει ολοκληρώσει την εκπαίδευσή του ανάμεσα σε δύο άτομα θα σταλεί στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό για να ολοκληρώσει την πρώτη ανθρώπινη διαστημική αποστολή της Τουρκίας, η οποία θα διαρκέσει περίπου 10 ημέρες.

Ο πρώτος Τούρκος διαστημικός ταξιδιώτης θα έχει την ευκαιρία να πραγματοποιήσει έρευνα στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Οι αιτήσεις, που ξεκίνησαν ηλεκτρονικά από την επίσημη ιστοσελίδα της Τουρκικής Διαστημικής Υπηρεσίας, θα ολοκληρωθούν στις 23 Ιουνίου, 20:23. Υπάρχουν πολλές προϋποθέσεις που απαιτούνται για την επιλογή του πρώτου Τούρκου διαστημικού ταξιδιώτη.

Η NASA λαμβάνει μυστηριώδη μηνύματα από το Voyager 1 στο διάστημα!

Η NASA λαμβάνει μυστηριώδη μηνύματα από το Voyager 1 στο διάστημα!

Το 45χρονο διαστημόπλοιο Voyager 1 άρχισε να στέλνει μυστηριώδη μηνύματα. Τι σημαίνει η προειδοποίηση της NASA;

Σύμφωνα με την κοινοποίηση που έγινε στον επίσημο λογαριασμό Twitter της TÜBİTAK, για να είσαι ο πρώτος Τούρκος ταξιδιώτης στο διάστημα, είναι απαραίτητο να γεννηθείς μετά τις 23 Μαΐου 1977. Απαιτείται επίσης γνώση αγγλικών για τον ταξιδιώτη στο διάστημα που αναζητά εύρος ύψους 149,5 και 190,5 cm. Ο διαστημικός ταξιδιώτης, που θα επιλεγεί από τους αποφοίτους της σχολής Μηχανικών, Επιστημών και Ιατρικής, αναμένεται να έχει και προϋποθέσεις υγείας για τον χώρο υγείας.

Αυτό το διαστημικό ταξίδι, το οποίο θα είναι ένα πρώτο στην ιστορία της Δημοκρατίας της Τουρκίας, μπήκε σύντομα στην ατζέντα των social media.

Τι πιστεύετε εσείς, αναγνώστες μας, για αυτό το θέμα; Θα κάνετε αίτηση για να γίνετε ο πρώτος Τούρκος ταξιδιώτης στο διάστημα; Μπορείτε να εκφράσετε τις σκέψεις σας στην ενότητα Σχόλια ή στο φόρουμ SDN.