Νέο σοκ στον Έλον Μασκ: Το SpaceX βλάπτει τους ανθρώπους

Νέο σοκ στον Έλον Μασκ: Το SpaceX βλάπτει τους ανθρώπους

22 Μαΐου, 2022 0 By admin

Πρόσφατα, ιδιωτικές διαστημικές εταιρείες δοκιμές πυραύλων Ζημιά στη Γη και στο κλίμα άρχισε να δίνει. Σύμφωνα με ένα νέο άρθρο που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Physics of Fluids Έλον Μασκ και Τζεφ Μπέζος Τα «προσωπικά γούστα» δισεκατομμυριούχων σαν εσάς είναι δηλητηριώδη για την ανθρωπότητα και τον πλανήτη.

Πύραυλοι SpaceX και Blue Origin επικίνδυνοι για προειδοποίηση για τη Γη

Η διαστημική εταιρεία του Έλον Μασκ Πύραυλος Falcon 9 Τα διαστημικά σκάφη, όπως τα διαστημόπλοια, προκαλούν πολύ ισχυρά καυσαέρια κατά τη διάρκεια κάθε εκτόξευσης. RP-1 Η αύξηση σε αυτές τις δοκιμές, στις οποίες χρησιμοποιείται καύσιμο πυραύλων, αυξάνεται μέρα με τη μέρα. αέριο άνθρακα και οξείδιο του αζώτου με αποτέλεσμα την απελευθέρωση στο περιβάλλον.

Έρχεται το Starlink στην Τουρκία;  Κρίσιμη δήλωση από το SpaceX

Έρχεται το Starlink στην Τουρκία; Κρίσιμη δήλωση από το SpaceX

Πότε θα ανοίξει το διαδικτυακό δίκτυο Starlink για την Τουρκία; Λέγοντας ότι παρέχει υπηρεσίες σε 32 χώρες, η SpaceX έβαλε την Τουρκία στη λίστα αναμονής.

Περιλαμβάνεται στο περιοδικό Physics of Fluids στην έρευναΣυζητήθηκε πώς θα πρέπει να εξεταστούν οι τύποι καυσαερίων που απελευθερώνονται από ιδιωτικές εταιρείες πυραύλων. Σύμφωνα με τη δήλωση της ερευνητικής ομάδας, οι εκτοξεύσεις πυραύλων προκάλεσαν Το πρόβλημα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης σε «ζωτική διάσταση» έχει φτάσει.

Ως αποτέλεσμα της έρευνας, το καύσιμο πυραύλων RP-1 που χρησιμοποιείται σε πυραύλους όπως το Falcon 9 και τα επιβλαβή καυσαέρια από τον πύραυλο, του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας πάνω από το καθορισμένο όριο. Αυτό δείχνει ότι εμπίπτει στην κατηγορία των «επιβλαβών για την ανθρώπινη υγεία», δηλαδή κάθε ρίψη βλάπτει τους ανθρώπους.

Αυτό το άρθρο στο περιοδικό Physics of Fluids πυροδότησε κριτική σε ιδιωτικές διαστημικές εταιρείες. Αν και δεν υπάρχει ακόμη δήλωση από τη SpaceX, εκπρόσωπος της Blue Origin New Shepard Μοιράστηκε σημαντικές πληροφορίες για τον πύραυλο του. Στη δήλωση που έδωσε ο εκπρόσωπος, αναφέρθηκε ότι ο New Shepard είναι ένας εντελώς καινοτόμος πύραυλος.

«Ο πύραυλος New Shepard τροφοδοτείται με εξαιρετικά αποδοτικό και καθαρό υγρό οξυγόνο και υδρογόνο. Χρησιμοποιεί μόνο υδρατμούς ως υποπροϊόν και δεν προκαλεί εκπομπές άνθρακα».

κατά τα επόμενα έτη Starship SN20 με τον πύραυλο του Ταξίδι στον Άρη Το SpaceX, που θέλει να το κάνει, πρέπει να εκτελέσει περισσότερες από μία δοκιμαστικές πτήσεις. Επομένως, εάν οι ειδικές πτήσεις προκαλούν προβλήματα στη Γη και το κλίμα, δεν πρέπει να αγνοηθεί.

Τι πιστεύετε λοιπόν για αυτό το θέμα; Μην ξεχάσετε να μοιραστείτε τις απόψεις σας μαζί μας στην ενότητα σχολίων.