Νέα πλατεία της πόλης ανοιχτή για το κοινό

Νέα πλατεία της πόλης ανοιχτή για το κοινό

8 Μαΐου, 2022 0 By admin

Χωρίς να ονειρεύεται ποτέ μικρά όνειρα, ο Μασκ έχει μια προσωπικότητα που δημιουργεί δύο νέες μεγάλες βιομηχανίες με την Tesla και τη SpaceX, αλλά ταυτόχρονα μπορεί να ταράξει τα πράγματα με κινήσεις «τρολ» στο διαδίκτυο. Πριν από δέκα χρόνια, η πρώτη προσφορά της Google για την αγορά του Twitter ήταν 4 δισεκατομμύρια δολάρια και ο Jack Dorsey, ο οποίος έχει μερίδιο 2,25% στο Twitter, χλεύασε με αυτή την αποτίμηση. Τώρα, 10 χρόνια αργότερα, το γεγονός ότι η εξαγορά είχε ως αποτέλεσμα 44 εκατομμύρια δολάρια έχει προσθέσει ένα νέο στους περίεργους αριθμούς που έχουμε δει από το δεύτερο εξάμηνο του 2021.

Το Twitter δεν είναι στην πραγματικότητα μια ιδιαίτερα πολύτιμη κατηγορία εταιρείας σε σύγκριση με τους ομοτίμους του. Έχει κεφαλαιοποίηση 37,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων με 217 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες καθημερινά, πολύ πίσω από τους περισσότερους ανταγωνιστές της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Από αυτή την άποψη, αυτή η εξαγορά κάνει κάποιον να σκεφτεί αν ο Elon Musk, που δεν αδιαφορεί για όσους υψώνουν τη φωνή του στο Twitter, προσπαθεί να οικοδομήσει μια τρίτη βιομηχανία.

Ωστόσο, το Twitter ξεχωρίζει στα κοινωνικά δίκτυα με την πολιτιστική αξία που δημιουργεί. Σε αντίθεση με το Facebook ή το Instagram, με τον ανοιχτό σχεδιασμό του οικοσυστήματος, μοιάζει με μια δημόσια πλατεία της πόλης όπου μπορεί να ακουστεί κάθε φωνή.

Γι’ αυτό το Twitter ήταν πολύ αποτελεσματικό για σχηματισμούς κρυπτογράφησης, blockchain, NFT, DAO και DeFi. Η συλλογή αυτών των περιοχών στο Twitter διπλασίασε επίσης τη χρήση του καναλιού. Το Crypto space χρησιμοποιεί το Twitter για να δημιουργήσει κοινότητα, να αναπτύξει κοινότητα, να λάβει τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις, να συζητήσει βασικά θέματα σχετικά με τον χώρο. Το ξαφνικό κλείσιμο του Twitter, αλλά όχι του Facebook και του Instagram, φαίνεται ότι θα μπορούσε να βλάψει σοβαρά χιλιάδες κοινότητες κρυπτογράφησης.

Το οικονομικό κομμάτι της δουλειάς είναι πολύ πέρα ​​από τα αφηρημένα οφέλη ή τους ορισμούς που ανέφερα παραπάνω, οι αριθμοί πετούν. Η είδηση ​​που έπεσε στα τεχνολογικά κανάλια μόλις πριν από 24 ώρες λέει ότι ο Έλον Μασκ είπε στους επενδυτές ότι θα δημιουργήσει περίπου 10 δισεκατομμύρια δολάρια σε έσοδα από συνδρομές μέχρι το 2028.

Το Twitter Blue υπόσχεται να φτάσει τους 69 εκατομμύρια συνδρομητές έως το 2025 και υπόσχεται να διπλασιάσει αυτόν τον αριθμό στα 159 εκατομμύρια έως το 2028. Η λειτουργία Twitter Blue, η οποία κυκλοφόρησε πέρυσι, προσφέρει λειτουργίες όπως η αναίρεση του tweet που στείλατε με 2,99 $ το μήνα, η προσαρμογή εφαρμογών και άρθρα χωρίς διαφημίσεις. Ο Μασκ αναμένει επίσης τεράστια αύξηση στους συνολικούς χρήστες του Twitter, λέγοντας ότι θα φτάσει τα 600 εκατομμύρια το 2025 και τα 931 εκατομμύρια το 2028.

Ισχυρίζεται ότι θα φτάσει στα νούμερα ότι θα δημιουργήσει έσοδα όχι μέσω διαφημίσεων, αλλά μέσω συνδρομών και νέων χαρακτηριστικών που θα προστεθούν. Είχε ήδη μια κουβέντα με την κοινότητα του Twitter σχετικά με τη δυνατότητα επεξεργασίας ενός tweet. Νομίζω ότι με το Jack Dorsey’s Block, ο Elon Musk θα κάνει μια αλλαγή ή καινοτομία στο Twitter. Νομίζω ότι αυτά τα δύο διαφορετικά μυαλά είναι επιχειρηματίες που βλέπουν τη δουλειά τους λίγο διαφορετικά από τον Zuckerberg ή τον Bezos και προσθέτουν διαφορετικές αξίες.

Θα με εξέπληξε το γεγονός ότι δεν υπάρχει πορτοφόλι κρυπτογράφησης Twitter όπου μπορείτε να αγοράσετε NFT και crypto σε ένα περιβάλλον όπου ομιλούνται NFT και crypto και να τα μεταφέρετε μεταξύ διαφορετικών χρηστών. Μπορώ σχεδόν να στοιχηματίσω ότι ο αριθμός των χρηστών που μοιράζονται διευθύνσεις κρυπτογραφικού πορτοφολιού στην ενότητα ανταλλαγής μηνυμάτων πλησιάζει τους λογαριασμούς που μιλούν κρυπτογράφηση. Οι influencers του πεδίου κρυπτογράφησης, το οποίο είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την ανάπτυξη της κοινότητας και τη διαχείριση της κοινότητας, φυσικά δέχονται μόνο κρυπτογράφηση και μπορείτε να τους στείλετε μηνύματα μόνο στο Twitter. Είμαι πραγματικά περίεργος για τον αριθμό της επισκεψιμότητας που πηγαίνει από το Twitter στο Coinbase ή σε άλλα πορτοφόλια κρυπτογράφησης.

Θα δούμε αν η αγάπη του Έλον Μασκ για την κρυπτογράφηση και η αποκεντρωμένη δομή που υπόσχεται το Web3 θα είναι αρκετή για να δώσει στους χρήστες του Twitter την κυριαρχία και την αξία που τους αξίζει.

Ίσως ο Έλον γίνει Διευθύνων Σύμβουλος του Twitter. Ίσως θα μας οδηγήσει όλους σε ένα σημείο όπου θα είμαστε όλοι Διευθύνοντες Σύμβουλοι των λογαριασμών μας στο Twitter.