Μπορέλ: «Δεν πολεμάμε ενάντια στη Ρωσία, υπερασπιζόμαστε την Ουκρανία»

Μπορέλ: «Δεν πολεμάμε ενάντια στη Ρωσία, υπερασπιζόμαστε την Ουκρανία»

10 Μαΐου, 2022 0 By admin
Μπορέλ: «Δεν πολεμάμε ενάντια στη Ρωσία, υπερασπιζόμαστε την Ουκρανία»

Μιλώντας στο Euronews μετά τις συνεδριάσεις για την κατάσταση της Ένωσης στη Φλωρεντία της Ιταλίας, ο Μπορέλ είπε: “Δεν μου αρέσουν όλες αυτές οι ιστορίες της Δύσης εναντίον της Ρωσίας, της Δύσης εναντίον άλλων. Αυτό είναι ένα πρόβλημα που αφορά τον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών. Είναι θέμα κυριαρχίας, είναι θέμα σεβασμού των συνόρων, μη χρησιμοποιώντας βία για να συντρίψεις τους γείτονές σου». χρησιμοποίησε τις φράσεις.

“Δεν πολεμάμε ενάντια στη Ρωσία. Υπερασπιζόμαστε την Ουκρανία. Και η υπεράσπιση της Ουκρανίας σημαίνει υπεράσπιση της διεθνούς τάξης βάσει νόμου. Διαφορετικά, ο νόμος της ζούγκλας θα επικρατήσει”, είπε ο Μπορέλ. συνέχισε ως.

Ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για τις Εξωτερικές Υποθέσεις, ο ανταποκριτής του Euronews Meabh McMahon δήλωσε επίσης ότι πρέπει να γίνει διάκριση μεταξύ της Ρωσίας και του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν και πρόσθεσε: “Δεν έχουμε στάση απέναντι στον ρωσικό λαό. Πρόκειται για ένα καθεστώς, ένα πολιτικό σύστημα και ένα άτομο. “Ο πόλεμος ενός ατόμου. Άρα, ναι, θέλουμε να αποδυναμώσουμε τον Πούτιν, αλλά δεν θέλουμε να ωθήσουμε τον ρωσικό λαό στα όρια της ιστορίας. Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, θα πρέπει να είναι μέρος μιας ειρηνικής λύσης και ειρηνικό σύστημα ασφαλείας στην Ευρώπη».

«Η ΕΥΡΩΠΗ ΜΕΤΑΤΡΑΠΤΗΚΕ ΣΕ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΟ ΗΘΟΠΟΙΟ»

Ο πρώην πρωθυπουργός της Φινλανδίας Αλεξάντερ Στουμπ συνόδευσε τον Μπορέλ σε συνέντευξή του στο Euronews. Και οι δύο επεσήμαναν τον πόλεμο ως μια ιστορική καμπή στην Ευρώπη.

“Ήρθε η ώρα για την Ευρωπαϊκή Ένωση να ενεργήσει ως γεωπολιτικός παράγοντας λήψης αποφάσεων, χρησιμοποιώντας ισχυρή γλώσσα. Αυτό περιλαμβάνει στρατιωτικές και ενεργειακές αποφάσεις”, είπε ο Μπορέλ. αυτός είπε.

Δηλώνοντας ότι ήταν ικανοποιημένος με την ταχεία απάντηση των ευρωπαίων ηγετών στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, ο Stubb είπε: “Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει μετατραπεί από ρυθμιστική ή ρυθμιστική υπερδύναμη σε παράγοντα. Είναι ευχάριστο να βλέπουμε πόσο γρήγορα συνέβη αυτό. Ήταν επίσης ηθοποιός στην κρίση του ευρώ, αλλά χρειάστηκε χρόνια.” “Ήταν επίσης ηθοποιός στην πανδημία του Covid, αλλά χρειάστηκαν αρκετοί μήνες για να συμβεί αυτό. Όταν ήρθε ο πόλεμος, χρειάστηκαν μόνο λίγες μέρες για να παίξει ως ηθοποιός. Και καταφέραμε να ανατρέψουμε πολλά πράγματα». είπε.

“ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ”

Ορίζοντας τη Ρωσία ως «επιθετική, ρεβιζιονιστική, ιμπεριαλιστική, ολοκληρωτική και αυταρχική», ο Στουμπ δήλωσε ότι το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι Ευρωπαίοι ηγέτες είναι να εξηγήσουν το κόστος του πολέμου.

“Το πρόβλημα των ευρωπαίων ηγετών θα είναι να εξηγήσουν το κόστος του πολέμου γιατί η ενότητα και η αλληλεγγύη θα διαρκέσουν μόνο για λίγο. Αυτή η αλληλεγγύη δεν θα διαρκέσει για πάντα με τον πληθωρισμό, την άνοδο των τιμών της ενέργειας και των τροφίμων, για παράδειγμα την κατάσταση των προσφύγων στην Πολωνία Θα δούμε κάποιες συγκρούσεις», είπε ο Stubb.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία αποκάλυψε την εξάρτηση της Ευρώπης από τη ρωσική ενέργεια. Ο Μπορέλ είπε ότι εάν υπερασπιστεί με επιτυχία την ελευθερία και τις αξίες της Ευρώπης, θα πληρώσει κάποιο τίμημα: «Αν δεν θέλουμε το δάσος να εισβάλει στον κήπο μας, πρέπει να πληρώσουμε το τίμημα».

Ο Μπορέλ είπε: “Αυτό που πρέπει να καταλάβουμε είναι ότι θα υπάρχει ένα τίμημα για την υπεράσπιση της ελευθερίας και την καταπολέμηση όσων διεξάγουν πόλεμο εναντίον της Ουκρανίας. Και οι πολιτικοί πρέπει να πουν στους λαούς τους ότι αυτό το τίμημα πρέπει να γίνει αποδεκτό γιατί διαφορετικά θα υπάρξουν πολύ πιο σοβαρές συνέπειες .” κατέληγε στη μορφή.

Η τελευταία κατάσταση στον πόλεμο της Ουκρανίας... Δηλώσεις όπως εξομολόγηση από τη Ρωσία η μία μετά την άλλη

Η τελευταία κατάσταση στον πόλεμο της Ουκρανίας… Δηλώσεις όπως εξομολόγηση από τη Ρωσία η μία μετά την άλλη