Μπαχτσελί: Ελπίζω η Τουρκία να απαλλαγεί από τη μάστιγα της τρομοκρατίας μεταξύ δύο εορτών

Μπαχτσελί: Ελπίζω η Τουρκία να απαλλαγεί από τη μάστιγα της τρομοκρατίας μεταξύ δύο εορτών

2 Μαΐου, 2022 0 By admin
Μπαχτσελί: Ελπίζω η Τουρκία να απαλλαγεί από τη μάστιγα της τρομοκρατίας μεταξύ δύο εορτών

Ο πρόεδρος του MHP Devlet Bahceli επισκέφτηκε το μαυσωλείο του ιδρυτή ηγέτη του MHP Alparslan Türkeş στο Μπεσττεπέ μετά την εορταστική προσευχή. Αφού ο Bahçeli άφησε γαρίφαλα στο μαυσωλείο, διαβάστηκε το Κοράνι και έγιναν προσευχές. Κάνοντας μια δήλωση στα μέλη του Τύπου, ο Bahçeli είπε: “Όπως γνωρίζετε, περάσαμε οδυνηρές μέρες κατά τη διάρκεια της γιορτής. αλλά σε αντάλλαγμα, η τρομοκρατία ξεριζώθηκε σε μεγάλο βαθμό. Αυτή η διαδικασία θα συνεχιστεί. Ελπίζω η Τουρκία να φτάσει στην ειρήνη μεταξύ των δύο εορτών. Πιστεύουμε ότι θα επιτευχθεί η ειρήνη και η αδελφοσύνη και έτσι θα απελευθερωθεί από τη μάστιγα της τρομοκρατίας.” αυτός είπε.

«ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ KILICDAROĞLU ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΙ ΓΙΑ CHP»

Υπενθυμίζοντας στους δημοσιογράφους τη δήλωση του προέδρου του CHP, Kemal Kılıçdaroğlu, «Το δικαστήριο που ιδρύθηκε για το Gezi δεν διαφέρει από τα ναζιστικά δικαστήρια», ο Bahçeli είπε, «οι πρόσφατες ομιλίες του Kemal Kılıçdaroğlu δεν ταιριάζουν στον Πρόεδρο του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, το οποίο είναι ένα βαθιά ριζωμένο πολιτικό θεσμός. Θα διεκδικήσεις ως το ιδρυτικό κόμμα του . Από την άλλη, θα ισχυριστείς ότι έχεις μεγάλη προστασία για τον Ατατούρκ και από την άλλη, έχει φτάσει σε μια θέση που μπορεί εύκολα να κάνει οποιοδήποτε λόγο. που καταστρέφει τις κοινές αξίες του Ατατούρκ και του έθνους μας. Έχουν επίσης ειδικούς φίλους, μπορούν να πάρουν τις απαραίτητες πληροφορίες από αυτούς τους φίλους», είπε.

Ερωτηθείς για το 6πτυχο τραπέζι, ο Bahçeli είπε: «Το εξάπτυχο τραπέζι είναι μια ιστορία.

«Ο ΖΕΛΕΝΣΚΙ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΕΙ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΕΘΝΟΣ»

Υπενθυμίζοντας ότι ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelenski επικρίνει την Τουρκία στη δήλωση που έκανε στα ελληνικά μέσα ενημέρωσης, ο Bahçeli είπε: «Όταν λαμβάνει υπόψη τις στάσεις των χωρών του κόσμου στον πόλεμο Ουκρανίας-Ρωσίας, ο Ζελένσκι χρησιμοποιεί έναν πολύ σεβαστικό τόνο για να το τουρκικό έθνος, το κράτος και η κυβέρνηση της Δημοκρατίας της Τουρκίας. Δεν είναι σωστό να μιλάμε με τις προκλήσεις της Δύσης και τις προσπάθειες ορισμένων χωρών να κάνουν τον πόλεμο μόνιμο. Σήμερα, η Τουρκία είναι η μόνη χώρα που προσπαθεί να επιλύσει ο πόλεμος Ρωσίας-Ουκρανίας με το ειρηνευτικό σχέδιο της Κωνσταντινούπολης και ο Πρόεδρος θέλει να το συνειδητοποιήσει μέσω των επαφών του με πάνω από 40 κρατικούς διοικητές. “Πιστεύω ότι θα τα καταφέρει σύντομα. Θα ήταν καλύτερα αν ο Ζελένσκι εμπιστευόταν το τουρκικό έθνος, όχι την Ελλάδα.” αυτός είπε.