Μια εποχή φτάνει στο τέλος της στους αγώνες της FIFA

Μια εποχή φτάνει στο τέλος της στους αγώνες της FIFA

12 Μαΐου, 2022 0 By admin
Μια εποχή φτάνει στο τέλος της στους αγώνες της FIFA

Μια εποχή φτάνει στο τέλος της στον κόσμο του gaming. Τα παιχνίδια της FIFA, που ήρθαν στη ζωή μας με το παιχνίδι FIFA International Soccer που κυκλοφόρησε το 1993 και έκτοτε είναι από τις σειρές με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στον κόσμο του gaming, χάνονται στην ιστορία. Γιατί από εδώ και πέρα ​​η EA Sports δεν θα χρησιμοποιεί το όνομα FIFA σε ποδοσφαιρικούς αγώνες.

Το στούντιο EA Sports, το οποίο αναπτύσσει παιχνίδια της FIFA, και η διεθνής ποδοσφαιρική ομοσπονδία FIFA δεν μπόρεσαν να συμφωνήσουν για τα δικαιώματα ονομασίας. Ωστόσο, δεδομένου ότι και τα δύο μέρη επωφελήθηκαν από αυτή τη συνεργασία εδώ και πολλά χρόνια, θεωρήθηκε ότι θα βρισκόταν μια λύση. Αλλά δεν το έκανε. Τέλος, η επίσημη δήλωση ήρθε από την Electronic Arts. Το όνομα της σειράς της FIFA αλλάζει. Από εδώ και στο εξής, η σειρά θα κυκλοφορεί με το όνομα EA Sports FC.

Η EA Sports καταβάλλει στη FIFA 150 εκατομμύρια δολάρια ετησίως για τα δικαιώματα ονομασίας του franchise των ποδοσφαιρικών παιχνιδιών τα τελευταία χρόνια. Ωστόσο, όταν η FIFA δεν ήταν ικανοποιημένη με αυτό και ήθελε να διπλασιαστεί σχεδόν το τίμημα για τα δικαιώματα ονομασίας, τα μέρη δεν μπορούσαν να καταλήξουν σε συμφωνία. Η EA Sports, η οποία δεν ήθελε να πληρώσει σχεδόν 300 εκατομμύρια δολάρια στη FIFA μόνο για τα δικαιώματα ονομασίας, προχώρησε σε αλλαγή ονόματος.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η απώλεια της συνεργασίας με την EA Sports θα βλάψει τη FIFA, καθώς η FIFA έχει γίνει ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης στους αγώνες ποδοσφαίρου, με το franchise PES να πέφτει σε δυσμένεια τα τελευταία χρόνια. Ωστόσο, δεν φαίνεται πιθανό η EA Sports να βγει αλώβητη από αυτή τη διαδικασία. Γιατί το όνομα FIFA ταυτίζεται πλέον με αυτή τη σειρά. Επομένως, σίγουρα θα χρειαστεί χρόνος για να συνηθίσουν οι παίκτες το όνομα EA Sports FC και να το υιοθετήσουν. Θα είναι δύσκολο να συνηθίσουμε στην ιδέα ότι τελικά δεν θα υπάρξει ένα FIFA 23, αλλά αντ’ αυτού η EA Sports FC.

Από την άλλη, η FIFA (Διεθνής Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου) λέει ότι θα κυκλοφορήσει νέους αγώνες ποδοσφαίρου με αυτό το όνομα, κάτι που μπορεί να κάνει τα πράγματα ακόμα πιο δύσκολα για την EA Sports. Είναι θέμα περιέργειας με ποιο στούντιο παιχνιδιών η FIFA θα συνεργαστεί για μια τέτοια πρωτοβουλία. Εκθρονίζοντας την EA Sports με τη σειρά NBA 2K, η 2K Games είναι ένας από τους πρώτους υποψηφίους που έρχεται στο μυαλό από αυτή την άποψη. Ωστόσο, η εταιρεία φαίνεται να μην έχει καμία πρόθεση προς αυτή την κατεύθυνση προς το παρόν.