Η SpaceX ανακοίνωσε την ημερομηνία που θα μεταφέρει ανθρώπους στον Άρη!

Η SpaceX ανακοίνωσε την ημερομηνία που θα μεταφέρει ανθρώπους στον Άρη!

22 Μαΐου, 2022 0 By admin

Η πρόεδρος της SpaceX Gwynne Shotwell ανακοίνωσε σε συνέντευξή της ότι θα μεταφέρει ανθρώπους στον κόκκινο πλανήτη Άρη προς τα τέλη της δεκαετίας του 2020 και στη Σελήνη σε συντομότερη ημερομηνία. Ο ιδρυτής της SpaceX, Έλον Μασκ, μοιράστηκε επίσης ένα παρόμοιο μήνυμα με μια ανάρτηση που έκανε στον λογαριασμό του στο Twitter τους τελευταίους μήνες.

Οι παρόμοιες δηλώσεις δύο σημαντικών ονομάτων της SpaceX επιβεβαίωσαν πρόσφατα η μία την άλλη. Λοιπόν, τι άλλες δηλώσεις έκαναν τα διάσημα ονόματα της διαστημικής εταιρείας για αυτό το θέμα; Ας ρίξουμε μια ματιά στις λεπτομέρειες της είδησης μαζί.

Τα σχέδια του Έλον Μασκ στο Twitter: Η πλατφόρμα θα τυπώνει χρήματα!

Τα σχέδια του Έλον Μασκ στο Twitter: Η πλατφόρμα θα τυπώνει χρήματα!

Ο δημοφιλής επιχειρηματίας Έλον Μασκ κάνει κάποιες αλλαγές στην πολιτική της εταιρείας μετά την αγορά του Twitter.

Ο Έλον Μασκ σηματοδοτεί το έτος 2029 για τον Άρη!

Η πρόεδρος της SpaceX Gwynne Shotwell ανακοίνωσε ότι πρέπει να κάνουν μια μεγάλη προσγείωση στην επιφάνεια του Άρη το πολύ σε δέκα χρόνια. Ο Shotwell πιστεύει ότι ο Άρης θα συζητηθεί περισσότερο μεταξύ των ανθρώπων μετά την προσγείωση. Ο Έλον Μασκ ανακοίνωσε επίσης σε συνέντευξή του τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους ότι οι άνθρωποι θα βρίσκονται στον Άρη σε πέντε χρόνια ή ακόμη και σε δέκα χρόνια το πολύ. Ο ιδρυτής της SpaceX σηματοδότησε το έτος 2029 τον περασμένο Μάρτιο.

Ο Έλον Μασκ εξήγησε ότι η μεγαλύτερη πρόκληση είναι να σχεδιάσουμε ένα όχημα που θα βελτιστοποιηθεί στον Άρη. Στη συνέχεια δήλωσε ότι το Starship είναι ο πιο περίπλοκος και προηγμένος πύραυλος που έγινε ποτέ. Πρόσθεσε επίσης ότι η ζωή στον Άρη θα ήταν επικίνδυνα στενή και δύσκολη.

Το SpaceX ετοιμάζεται για την πρώτη δοκιμαστική πτήση του Starship, όταν θα είναι έτοιμο θα μεταφέρει το πλήρωμα στη Σελήνη και τον Άρη. Ωστόσο, πριν ξεκινήσουν οι εργασίες, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορίας των ΗΠΑ πρέπει να υπογράψει μια περιβαλλοντική ανασκόπηση των δραστηριοτήτων. Η Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπορίας, από την άλλη, καθυστέρησε τέσσερις φορές την ανασκόπηση της νέας εκδήλωσης του SpaceX.

Τι πιστεύετε εσείς, αναγνώστες μας, για αυτό το θέμα; Θα θέλατε, αναγνώστες μας, να επισκεφτείτε τον πλανήτη Άρη με το SpaceX; Μπορείτε να εκφράσετε τις σκέψεις σας στην ενότητα Σχόλια ή στο φόρουμ SDN.