Η NASA λαμβάνει μυστηριώδη μηνύματα από το Voyager 1 στο διάστημα!

Η NASA λαμβάνει μυστηριώδη μηνύματα από το Voyager 1 στο διάστημα!

26 Μαΐου, 2022 0 By admin

Εκτοξεύτηκε το 1977 για τη μελέτη του Ηλιακού Συστήματος και του διαστρικού χώρου Voyager 1, λειτουργεί με αρκετή επιτυχία εδώ και 45 περίπου χρόνια. Αλλά τις τελευταίες εβδομάδες υπήρξαν σφάλματα που έχουν μπερδέψει τη NASA. Τυχαία δεδομένα του Voyager 1 Έχει αναφερθεί ότι έχει ξεκινήσει να στέλνει.

Περίεργα δεδομένα από το Voyager 1 της δεκαετίας του 1970

διαπλανητικό διαστημικό ανιχνευτή, μέχρι σήμερα τεχνητό αντικείμενο που φτάνει στην πιο μακρινή απόσταση κατάφερε να γίνει Έχει εκπληρώσει σε μεγάλο βαθμό με επιτυχία την αποστολή της, η οποία ξεκίνησε το 1977, και έστειλε πολύ σημαντικά επιστημονικά δεδομένα. Όμως ο 45χρονος Μερικά θέματα στο Voyager 1 φαίνεται ότι υπάρχει.

Δόθηκε ημερομηνία για το διαστημικό τηλεσκόπιο των 2,5 δισεκατομμυρίων pixel!

Δόθηκε ημερομηνία για το διαστημικό τηλεσκόπιο των 2,5 δισεκατομμυρίων pixel!

Γνωστή για τις ανακαλύψεις της στο διάστημα, η Κίνα ετοιμάζεται να κατασκευάσει το μεγαλύτερο διαστημικό τηλεσκόπιο της χώρας. Έχει δοθεί ημερομηνία έναρξης.

Αν και οι κεραίες του διαστημικού σκάφους που έβλεπαν στη Γη εξακολουθούσαν να λειτουργούν, άρχισε να αναφέρει ακατανόητες αναφορές. κατασκευασμένο από τη NASA κατά μετοχήέκανε συνήθεια να αναφέρει τυχαία δεδομένα. Τι σημαίνουν λοιπόν αυτά τα μηνύματα από το βαθύ διάστημα;

Σε δήλωση που έκανε η ομάδα Jet Propulsion Lab της NASA, το 45χρονο Voyager 1 σύστημα άρθρωσης και ελέγχου (AACS) σημείωσε ότι δεν υπήρχε πρόβλημα. Ωστόσο, πρόσφατα «μη έγκυρα» δεδομένα τηλεμετρίας έχει αναφερθεί.

Αν και ο λόγος για τον οποίο το διαστημόπλοιο στέλνει μυστηριώδη δεδομένα είναι άγνωστος, έχει μαθευτεί ότι δεν έχει προστατεύσει ακόμη τη γραμμή επικοινωνίας και δεν έχει μπει σε ασφαλή λειτουργία. Αυτή η κατάσταση, 23,3 δισεκατομμύρια χιλιόμετρα από τη Γη Δείχνει ότι το Voyager 1 είναι ακόμα άθικτο.

«Όλα τα σημάδια δείχνουν ότι το AACS εξακολουθεί να λειτουργεί, αλλά τα δεδομένα τηλεμετρίας που επιστρέφει δεν είναι έγκυρα. Αυτά τα δεδομένα μπορεί να φαίνεται ότι δημιουργούνται τυχαία ή μπορεί να μην αντικατοπτρίζουν οποιαδήποτε πιθανή κατάσταση στην οποία μπορεί να βρίσκεται το AACS.”

Ο Voyager είπε «Γεια» μετά από 2 μήνες

Μάλιστα, το γεγονός ότι ένας υπολογιστής 45 ετών λειτουργούσε ακόμα ήταν αρκετό για να αποδείξει τις ικανότητες των ερευνητών της NASA. Επιπλέον, δεν είναι δυνατή η επίλυση μιας πιθανής τεχνικής δυσλειτουργίας – τουλάχιστον προς το παρόν. διαστημική υπηρεσία ενημέρωση βάσει λογισμικού σκέφτηκε να μπορεί.

Πώς σας φαίνεται το μυστηριώδες μήνυμα από το όχημα Voyager 1; Μπορείτε να μοιραστείτε τις σκέψεις σας μαζί μας στην ενότητα σχολίων.