Η κρίση TerraUSD(UST) συνεχίζεται… Τι είναι το TerraUSD, γιατί πέφτει;

Η κρίση TerraUSD(UST) συνεχίζεται… Τι είναι το TerraUSD, γιατί πέφτει;

14 Μαΐου, 2022 0 By admin
Η κρίση TerraUSD(UST) συνεχίζεται... Τι είναι το TerraUSD, γιατί πέφτει;

Η κρίση TerraUSD (UST) και LUNA συνεχίζεται στην αγορά κρυπτονομισμάτων. Το κέρμα Terra Luna έφτασε στο κάτω μέρος μετά τα γεγονότα δυσφήμισης και δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα φόβου στην αγορά. Όλα τα Bitcoin που πωλήθηκαν για να αυξήσουν την αξία UST σε ένα δολάριο μείωσαν άμεσα την αξία των κρυπτονομισμάτων και προκάλεσαν πτώση τόσο στο Bitcoin όσο και σε άλλα altcoin.

Το stablecoin UST έχει πέσει στα 0,17 $ από σήμερα, πολύ κάτω από τον στόχο του $1. Μετά από αυτές τις εξελίξεις, η Binance στα μεγαλύτερα χρηματιστήρια κρυπτονομισμάτων στον κόσμο αποφάσισε να σταματήσει τις συναλλαγές Terra (Luna) και TerraUSD (UST) της Terraform Labs στην πλατφόρμα της μετά από ένα από τα μεγαλύτερα crash στον κλάδο.

ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΚΡΙΣΗ TERRAUSD(UST);

Το γεγονός ότι οι επενδυτές απομάκρυναν τα ριψοκίνδυνα περιουσιακά στοιχεία μετά την απόφαση της Fed δημιούργησε πίεση στις πωλήσεις κρυπτονομισμάτων στις αρχές της εβδομάδας. Μειώσεις ρεκόρ σημειώθηκαν σε Bitcoin και altcoin Το τρίτο μεγαλύτερο σταθερό νόμισμα της αγοράς, το TerraUSD, δεν σταμάτησε να πέφτει και η παρέμβαση του Luna Foundation δεν άργησε. 42 χιλιάδες μεταφορές Bitcoin έγιναν ταυτόχρονα από πορτοφόλι που ανήκει στο Ίδρυμα. Μετά από αυτή τη μεταβίβαση, ο ισχυρισμός ότι όλα τα BTC που ανήκουν στο Luna Foundation πουλήθηκαν, δημιούργησε κλίμα πανικού.

Το Ίδρυμα Luna αρνήθηκε αργότερα τους ισχυρισμούς κάνοντας μια δήλωση, ανακοινώνοντας ότι τα Bitcoins δανείστηκαν σε market makers. Η Luna φέρεται να έκανε την κίνηση για να παραμείνει σταθερή στο 1$ αφού το UST εκτάθηκε στα 0,92$. Στη δήλωση, αναφέρθηκε ότι 28.000 Bitcoin στάλθηκαν πίσω στο πορτοφόλι του ιδρύματος.

Ορισμένοι αναλυτές υποστήριξαν ότι το ίδρυμα δέχτηκε επίθεση από ορισμένους διαμορφωτές της αγοράς στο ασταθές περιβάλλον. Ο Sam Bankman-Fried, ιδρυτής της FTX, δήλωσε επίσης πριν από 15 ημέρες ότι η UST θα έχει προβλήματα με μεγάλες κινήσεις της αγοράς.

ΤΙΜΗ TERRAUSD(UST).

Το TerraUSD, το σταθερό νόμισμα του οικοσυστήματος Terra, επανέρχεται στα 0,35 $

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ TERRAUSD;

Το TerraUSD είναι ένα αποκεντρωμένο stablecoin που τρέχει στο Ethereum και προσπαθεί να διατηρήσει την αξία του στα $1,00. Σε αντίθεση με τα κεντρικά σταθερά κρυπτονομίσματα, το UST δεν υποστηρίζεται από δολάρια ΗΠΑ σε τραπεζικό λογαριασμό. Αντίθετα, τα αποθεματικά στοιχεία ενεργητικού TerraUSD (LUNA) αξίας 1,00 $ πρέπει να καούν για την έκδοση 1 TerraUSD.

Το Luna είναι ένα οικοσύστημα κρυπτογράφησης όπως το Bitcoin και το Ethereum. Το UST είναι το σταθερό νόμισμα αυτού του οικοσυστήματος. Άρα ένα UST αναμένεται να είναι ίσο με $1. Η κοινότητα διατηρεί αποθέματα για να διατηρήσει αυτά τα χρήματα σταθερά. Η τιμή TerraUSD μειώθηκε κατά 84,74% τις τελευταίες 7 ημέρες.

Συνετρίβη ή βυθίστηκε το κέρμα LUNA; Γιατί πέφτει ή ανεβαίνει το κέρμα LUNA; Τιμή νομίσματος LUNA…