Η «Γιορτή της τουλίπας» τελειώνει νωρίς στο πάρκο Gülhane

Η «Γιορτή της τουλίπας» τελειώνει νωρίς στο πάρκο Gülhane

6 Μαΐου, 2022 0 By admin
Η «Γιορτή της τουλίπας» τελειώνει νωρίς στο πάρκο Gülhane

Το πάρκο Gülhane, το οποίο έχει ημερήσια χωρητικότητα 15.600 επισκεπτών, φιλοξένησε 10 φορές τη χωρητικότητά του κατά τη διάρκεια της γιορτής του Ραμαζανιού. Αυτό το έντονο ενδιαφέρον προκάλεσε ζημιές σε μεγάλο μέρος από τις 1.575 χιλιάδες τουλίπες που φυτεύτηκαν στο πάρκο Gülhane.

Όσοι ήθελαν να βγάλουν φωτογραφία με τις τουλίπες πόζαραν τσακίζοντας τις. Οι θρυμματισμένες και σχισμένες εικόνες των τουλιπών προκάλεσαν και την αντίδραση των πολιτών. Η αρχιτέκτονας τοπίου Ayşe Hocaoğlu, η οποία εργάζεται στο πάρκο Gülhane εδώ και 4 χρόνια, είπε: «Υπήρχε μεγάλη ένταση κατά τη διάρκεια των διακοπών.

Είχε περισσότερο κόσμο από τα προηγούμενα χρόνια. Αυτή η ένταση ξέφυγε λίγο από τον έλεγχο. Κάπως το χάλασαν για να τραβήξουν φωτογραφίες ή να το αφαιρέσουν. Τώρα αφαιρούμε αυτές τις καταπιεσμένες τουλίπες, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα άλλο», είπε.

Η ΠΥΚΝΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΕΛΕΓΧΟΥ

Η αρχιτέκτονας τοπίου Ayşe Hocaoğlu είπε: “Περίπου 1 εκατομμύριο 575 χιλιάδες βολβώδη φυτά έχουν φυτευτεί στο πάρκο Gülhane. Μετά την εμφάνιση των τουλίπες, αφαιρούμε τα προστατευτικά μέτρα που λάβαμε ώστε οι άνθρωποι να μπορούν να τις δουν εύκολα και να τραβήξουν φωτογραφίες, ώστε να μην εμποδίζονται Υπήρχε μεγάλη ένταση κατά τη διάρκεια των διακοπών. Υπήρχε μεγαλύτερη πυκνότητα από τα προηγούμενα χρόνια. Αυτή η ένταση ξέφυγε λίγο από τον έλεγχο.

Κάπως το χάλασαν για να τραβήξουν φωτογραφίες ή να το αφαιρέσουν. Αυτές τις καταπιεσμένες τουλίπες αφαιρούμε τώρα, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα άλλο. Στο σημείο που θα τελειώσει τελείως θα το αφαιρέσουμε, θα αερίσουμε το χώμα και θα το πλάσουμε με άλλα λουλούδια. Ενώ σχεδιάζαμε τους χώρους, φιλοξενούσαμε τα μεγέθη των μοτίβων, ώστε οι άνθρωποι να μπορούν να τραβήξουν φωτογραφίες».

ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΝ: ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΕΙΝΑΙ αξιολύπητο

Ο Varol Tekin, ο οποίος ήρθε να επισκεφτεί το πάρκο Gülhane, είπε: “Αυτές οι τουλίπες ήταν πολύ όμορφες, αλλά τώρα τις είδα και με πονούσα. Χρειάζομαι χίλιους μάρτυρες για να αποκαλέσω ανθρώπους αυτούς που το έκαναν. Αυτή η εικόνα είναι ντροπή.”

Η Tülay Sülün είπε, “Είναι πραγματικά αξιοθρήνητο, τι είδους συνείδηση ​​είναι αυτή. Μπορείτε να τραβήξετε φωτογραφίες εδώ όπως και να το κοιτάξετε. Όλοι μπήκαν σε αυτό στο δρόμο που ήρθαμε. Δεν ήταν έτσι πριν. νιώθω πραγματικά γεμάτος». Ο Aydın Palasoğlu δήλωσε ότι έρχεται να επισκέπτεται το πάρκο Gülhane κάθε χρόνο και είπε: «Ήρθαμε εδώ γιατί είναι πιο καθαρό, πιο όμορφο, πιο αξιοπρεπές, αλλά δυστυχώς είναι σε πολύ άσχημη κατάσταση. Ήρθαμε εδώ, στεναχωρηθήκαμε και τώρα θα φύγουμε με θλίψη.” Η Νιχάλ Παλάσογλου είπε, “Μοιραζόμαστε επίσης, θέλουμε όσοι δεν μπορούν να έρθουν να το δουν. Μπορείτε να τραβήξετε φωτογραφίες χωρίς να κάθεστε πάνω του. Μπορείτε επίσης να τραβήξετε μια φωτογραφία σκύβοντας δίπλα της. Δολοφονήθηκε επίσημα, σαν να έγινε επίτηδες. Λυπούμαστε πολύ. Αυτά είναι και έξοδο και κρίμα για την Τουρκία, είναι και ζωντανά», είπε.

Στο πλαίσιο του «Φεστιβάλ Τουλίπας της Κωνσταντινούπολης» που διοργάνωσε το IMM, φυτεύτηκαν εκατομμύρια τουλίπες σε πολλά σημεία της πόλης.