Η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει στο αεροδρόμιο Rize-Artvin

Η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει στο αεροδρόμιο Rize-Artvin

7 Μαΐου, 2022 0 By admin
Η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει στο αεροδρόμιο Rize-Artvin

Τα θεμέλια του αεροδρομίου Rize-Artvin, το οποίο σχεδιάστηκε από το Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών σε μια έκταση 1000 εκταρίων στο Yeşilköy, στην περιοχή Pazar του Rize, τέθηκαν στις 3 Απριλίου 2017. Στο έργο για την πλήρωση της θάλασσας, ολοκληρώθηκε η πλήρωση 2 εκατομμυρίων 800 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων χρησιμοποιώντας 100 εκατομμύρια τόνους πέτρας. Το αεροδρόμιο Rize-Artvin, το οποίο αναμένεται να χρησιμοποιείται από 3 εκατομμύρια επιβάτες ετησίως και τα έργα υποδομής του κοστίζουν 1 δισεκατομμύριο 78 εκατομμύρια λίρες, ολοκληρώθηκε σε 5 χρόνια. Στο αεροδρόμιο πραγματοποιήθηκε η δοκιμαστική πτήση με το αεροσκάφος ελέγχου πτήσης, με τη θέση σε λειτουργία συσκευών πλοήγησης στον διάδρομο, ο οποίος έχει μήκος 3 χιλιάδες μέτρα και πλάτος 45 μέτρα.

ΠΡΩΤΟ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟ ΠΟΥ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΛΙΕΦ

Το αεροδρόμιο Rize-Artvin, το οποίο είναι το 2ο αεροδρόμιο στην Τουρκία και το 5ο αεροδρόμιο στον κόσμο, που κατασκευάστηκε με γέμιση θάλασσας, αποτελείται από μια συνολική κλειστή έκταση 47 χιλιάδων 133 τετραγωνικών μέτρων, συμπεριλαμβανομένου ενός τερματικού σταθμού 32 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων κτίρια και άλλα κτίρια υποστήριξης. 49 χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα του αεροδρομίου, το οποίο έχει έκταση τοπίου μεγαλύτερη από 135 χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα, έχει πρασινίσει με 1453 δέντρα συμβατά με τα γεωγραφικά χαρακτηριστικά της Μαύρης Θάλασσας. Η πρώτη προσγείωση στο αεροδρόμιο, όπου έγιναν οι τελευταίες περιβαλλοντικές ρυθμίσεις, θα γίνει στις 14 Μαΐου με αεροπλάνα που θα μετέχουν τον Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον Πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίεφ.

«ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ»

Με μεγάλη συγκίνηση περιμένουν και οι πολίτες στο Ρίζε τα εγκαίνια του αεροδρομίου. Ο İsmail Hakkı Yılmaz είπε, «Το άνοιγμα του αεροδρομίου Rize-Artvin θα είναι καλύτερο για εμάς. Η μικρή απόσταση θα κάνει τη δουλειά μας ακόμα πιο εύκολη. Θα έχει μεγάλη συμβολή στην οικονομία μας από τον τουρισμό. Θέλω να είμαι εκεί στα εγκαίνια και να παρακολουθήσω αυτή τη μεγάλη στιγμή».

Δηλώνοντας ότι θα συναντήσουν τον Πρόεδρο στο αεροδρόμιο, ο Osman Sandıkçı είπε: «Είναι πολύ ωραίο που θα ανοίξει ένα τέτοιο αεροδρόμιο στην πόλη μας. Αν έλεγαν πριν από 10 χρόνια ότι θα γίνει αεροδρόμιο γεμίζοντας τη θάλασσα στο Ρίζε, δεν θα το πίστευα, θα το λέγαμε όνειρο, αλλά έγινε πραγματικότητα. Είμαστε πολύ χαρούμενοι, ενθουσιασμένοι. Θα υποδεχτούμε τον Πρόεδρό μας στα εγκαίνια στις 14 Μαΐου. Θα είμαστε εκεί και θα ζήσουμε μαζί αυτόν τον ενθουσιασμό».

«ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΕΔΩ ΚΑΙ 5 ΧΡΟΝΙΑ»

Εκφράζοντας ότι περίμεναν αυτή τη στιγμή για 5 χρόνια, η Fatma Ünal είπε, «Ανυπομονούσαμε για αυτήν την υπηρεσία στην πόλη μας. Θα πάω στην Κωνσταντινούπολη σύντομα, θα προσγειωθώ στο αεροδρόμιο Rize-Artvin στην επιστροφή μου. Είναι μεγάλη περηφάνια για εμάς», είπε.

Ο Μουσταφά Τσελίκ είπε, «Το αεροδρόμιο κατασκευάστηκε σε σύντομο χρονικό διάστημα. Από εδώ και στο εξής, θα πηγαίνουμε από και προς το αεροδρόμιο Rize-Artvin. Προηγουμένως, πηγαίναμε νωρίς στην Τραπεζούντα για να πάμε στην Κωνσταντινούπολη. Τώρα θα πάμε στο αεροδρόμιο σε 10 λεπτά. Κοντινή απόσταση. Θα είμαστε στα εγκαίνια στις 14 Μαΐου και θα λάβουμε τα εισιτήριά μας μετ’ επιστροφής το συντομότερο δυνατό.»