Δόθηκε ημερομηνία για το διαστημικό τηλεσκόπιο των 2,5 δισεκατομμυρίων pixel!

Δόθηκε ημερομηνία για το διαστημικό τηλεσκόπιο των 2,5 δισεκατομμυρίων pixel!

23 Μαΐου, 2022 0 By admin

Με την ανάπτυξη της τεχνολογίας, η απόσταση μεταξύ της ανθρωπότητας και του διαστήματος μειώνεται επίσης. Πολλές μεγάλες χώρες και εταιρείες πραγματοποιούν σημαντικές επενδύσεις σε αυτόν τον τομέα. Αν και η NASA έρχεται στο μυαλό πρώτη όταν πρόκειται για διαστημικές τεχνολογίες, η Κίνα έχει επίσης πολύ σημαντικές πρωτοβουλίες. Τέλος, η Κίνα συνεχίζει να εργάζεται σε ένα μεγάλο διαστημικό τηλεσκόπιο.

Το πρώτο μεγάλο διαστημικό τηλεσκόπιο της Κίνας θα εκτοξευθεί το 2023

Η Κίνα έχει κάνει σημαντικές ανακαλύψεις στο διάστημα τα τελευταία χρόνια. Η χώρα, που έχει πολλές πρωτοβουλίες όπως διαστημικό σταθμό και σύστημα παρακολούθησης αστεροειδών, ήρθε επιτέλους στο προσκήνιο με ένα τηλεσκόπιο. Σύμφωνα με πληροφορίες από βασικές πηγές, το μεγαλύτερο διαστημικό τηλεσκόπιο της χώρας θα εκτοξευτεί ποτέ το 2023.

Η NASA θα αποχαιρετήσει το όχημα Mars InSight!

Η NASA θα αποχαιρετήσει το όχημα Mars InSight!

Η NASA ανακοίνωσε ότι θα τερματίσει την αποστολή του οχήματος Mars InSight, το οποίο έστειλε το 2018, φέτος. Εδώ είναι οι λεπτομέρειες!

Το πρώτο μεγάλο διαστημικό τηλεσκόπιο της Κίνας είναι παρόμοιο σε σχεδιασμό με το Hubble, την πηγή πολλών πληροφοριών που γνωρίζουμε για τον ουρανό. Το τηλεσκόπιο διαθέτει προσοφθάλμιο διαμέτρου 6,6 ποδιών (περίπου 2 μέτρα). Επιπλέον, αναφέρθηκε ότι το τηλεσκόπιο διαστημικού σταθμού της Κίνας (CSST), το οποίο θα είναι διαθέσιμο το 2023, θα έχει οπτικό πεδίο 350 φορές μεγαλύτερο από το Hubble.

Τηλεσκόπιο Διαστημικού Σταθμού Κίνας

Από την άλλη πλευρά, έχει οριστεί μια διάρκεια ζωής 10 ετών για το μεγαλύτερο διαστημικό τηλεσκόπιο της Κίνας στην πρώτη θέση. Το τηλεσκόπιο, το οποίο θα έχει κάμερα με 2,5 δισεκατομμύρια pixel, θα εξετάσει το 40 τοις εκατό του ουρανού κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Με το υλικό του, το τηλεσκόπιο θα μπορεί να ανιχνεύει γρήγορα κινούμενα αντικείμενα όπως αστεροειδείς και κομήτες.

Διαστημικό τηλεσκόπιο James Webb

Με το CSST, η Κίνα θα εκτελέσει πολλές δύσκολες εργασίες, όπως η χαρτογράφηση των περιοχών σχηματισμού άστρων του Γαλαξία, η μελέτη των υπερμεγέθων μαύρων τρυπών. Η NASA εκτόξευσε επίσης το διαστημικό τηλεσκόπιο James Webb τους τελευταίους μήνες. Αυτά τα δύο τηλεσκόπια θα αποκτήσουν πολλές σημαντικές πληροφορίες για το διάστημα τα επόμενα χρόνια.