Γιατί είναι τόσο ακριβά τα εμπορικά διαστημικά ταξίδια;

Γιατί είναι τόσο ακριβά τα εμπορικά διαστημικά ταξίδια;

22 Μαΐου, 2022 0 By admin

Ενώ τα διαστημικά ταξίδια αποτελούσαν μέρος των μελετών έρευνας και ανάπτυξης, τώρα έχουν γίνει εμπορική δραστηριότητα. Αυτά τα εμπορικά ταξίδια, που δεν είναι καθόλου φθηνά, έγιναν από τη διαστημική υπηρεσία της Ρωσίας το 2001. Roscomosέτοιμος να 20 εκατομμύρια δολάρια πληρώνοντας Αμερικανό εκατομμυριούχο Ντένις Τίτο ξεκίνησε με.

Νοτιοαφρικανός εκατομμυριούχος γνωστός για τη δουλειά του με το λειτουργικό σύστημα Ubuntu που βασίζεται σε Linux, Tito το 2002 Μαρκ Σάτλγουορθ ακολούθησε. Το 2006, ήταν η πρώτη γυναίκα που πέταξε ως διαστημική τουρίστας. Anousheh Ansari είχε αυτή την εμπειρία. Μέχρι το 2021, ο διαστημικός τουρισμός έχει αυξηθεί σημαντικά με τη συμμετοχή ιδιωτικών εταιρειών στον κλάδο. Γιατί λοιπόν τα ταξίδια στο διάστημα είναι τόσο ακριβά;

Το πλήρωμα του SpaceX Crew-3 επέστρεψε στο σπίτι!

Το πλήρωμα του SpaceX Crew-3 επέστρεψε στο σπίτι!

Η ομάδα του SpaceX Crew-3, η οποία πήγε στο διάστημα στις 11 Νοεμβρίου 2021, επέστρεψε στη Γη μετά από περίπου 6 μήνες αποστολής στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Αυξάνεται ο διαστημικός τουρισμός με ιδιωτικές εταιρείες!

Με τα βήματα που έκανε ο ιδιωτικός τομέας στα διαστημικά ταξίδια, οι άνθρωποι μπορούν πλέον να πηγαίνουν στο διάστημα πιο συχνά. Αν και αυτή η κατάσταση προκαλεί μείωση των τιμών, η μετάβαση στο διάστημα είναι μια δραστηριότητα που μόνο οι πλούσιοι μπορούν να κάνουν προς το παρόν.

Η Blue Origin, η Virgin Galactic και η SpaceX είναι εταιρείες που πρωταγωνιστούν από αυτή την άποψη. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς, η Virgin Galactic θέλει περισσότερα από 450 χιλιάδες δολάρια από ένα άτομο για να πάει σε ένα διαστημικό ταξίδι. Οι πελάτες που πληρώνουν $450 χιλιάδες προσφέρουν μια υπέροχη θέα και μια εμπειρία περιβάλλοντος μηδενικής βαρύτητας.

Η SpaceX θέλει 55 εκατομμύρια δολάρια!

Οι τιμές των θέσεων Blue Origin και SpaceX παραμένουν μυστήριο. Ενώ η Blue Origin προσφέρει μια πιο πραγματική διαστημική εμπειρία σε αντίθεση με τη Virgin Galactic, λέγεται ότι η εταιρεία απαιτεί περίπου 1 εκατομμύριο δολάρια. Το ταξίδι του SpaceX Dragon Crew υπολογίζεται στα 55 εκατομμύρια δολάρια.

BBC Science Focus, έδωσε μια σύντομη και ξεκάθαρη απάντηση στο γιατί ο διαστημικός τουρισμός είναι τόσο ακριβός. Αναφέρεται ότι ο μεγαλύτερος παράγοντας πίσω από αυτές τις τιμές είναι η πρόωση με βάση τα χημικά. Εξίσωση πυραύλων Tsiolkovsky, που απαιτείται για να τεθεί ένα διαστημόπλοιο σε τροχιά μάζα καυσίμου πυραύλων αποδεικνύεται ότι το εργαλείο πρέπει να είναι 10 έως 25 φορές.

Σύμφωνα με αυτή την εξίσωση, όσο περισσότερο βάρος είναι φορτωμένο ένα διαστημόπλοιο, τόσο περισσότερο καύσιμο χρειάζεται. Επομένως, εμφανίζεται ένας κύκλος που αυξάνει σημαντικά το κόστος. Η NASA περιέγραψε αυτή την κατάσταση ως “The Bullying of the Rocket Equationτο περιγράφει ως “.

Εκτός από το κόστος των καυσίμων, η κατασκευή πυραύλων είναι από μόνη της μια δαπάνη. επαναχρησιμοποιήσιμοι πύραυλοι Είναι αλήθεια ότι μειώνει το κόστος, αλλά δυστυχώς αυτοί οι πύραυλοι δεν είναι 100% επαναχρησιμοποιήσιμοι. Επιπλέον, μεταφέρουν πλήρωμα απαιτεί λοβούς που είναι ακριβές στην κατασκευή.

Υπάρχουν άλλα ζητήματα που επηρεάζουν το κόστος στη διαστημική βιομηχανία. Τον Μάρτιο SpaceX ανακοίνωσε ότι αύξησε όλες τις τιμές εκτόξευσης λόγω των υψηλών τιμών των καυσίμων όλων των εποχών και του πληθωρισμού. Το κόστος εκτόξευσης Falcon 9 της εταιρείας 67 εκατομμύρια δολάριαεάν το κόστος της αποστολής Falcon Heavy 97 εκατομμύρια δολάρια καθορίστηκε ως.

Ως αποτέλεσμα, μπορούμε να δείξουμε την εξίσωση πυραύλων, το κόστος καυσίμων, το κόστος κατασκευής και λειτουργίας, τον πληθωρισμό ως τον λόγο για τον οποίο τα εισιτήρια του διαστημικού τουρισμού είναι τόσο ακριβά. Τι πιστεύετε λοιπόν για τον διαστημικό τουρισμό; Δώστε τα σχόλιά σας στην ενότητα σχολίων ή Φόρουμ SDNΜπορείτε να το μοιραστείτε μαζί μας.