Γερνάει γρήγορα το δέρμα!  μην το κάνεις αυτό

Γερνάει γρήγορα το δέρμα! μην το κάνεις αυτό

4 Μαΐου, 2022 0 By admin
Γερνάει γρήγορα το δέρμα!  μην το κάνεις αυτό

Θέλουμε πάντα να έχουμε μια περιποιημένη και όμορφη επιδερμίδα. Αψηφώντας τον χρόνο, καταφεύγουμε σε διάφορες μεθόδους για να αποτρέψουμε το δέρμα μας από το να ρυτιδώσει. Ωστόσο, κάποιες συνήθειες που κάνεις συνεχώς προκαλούν πρόωρη γήρανση του δέρματός σου χωρίς να το καταλάβεις.

1-ΜΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ

Οι βλαβερές συνέπειες των ακτίνων του ήλιου προκαλούν πρόωρη γήρανση του δέρματος και αυξάνουν τις ρυτίδες. Για να το αποτρέψετε αυτό, πρέπει να προστατεύετε το δέρμα σας από τον ήλιο και να χρησιμοποιείτε αντηλιακό κάθε εποχή.

Οι βλαβερές συνέπειες του ήλιου μπορούν να προκαλέσουν πολλά προβλήματα όπως ξηρότητα, ρυτίδες, μόνιμες καφέ κηλίδες, πρησμένες κόκκινες κηλίδες και διαφορές στον τόνο του δέρματος. Για το λόγο αυτό, δεν πρέπει ποτέ να παραλείψετε το αντηλιακό στην τσάντα σας.

2- ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΠΟΛΛΑ ΠΟΛΛΑ

Οι μύες είναι μύες του προσώπου που μας βοηθούν να εκφράσουμε τα συναισθήματα και τις σκέψεις μας. Ωστόσο, η υπερβολική χρήση ορισμένων μιμήσεων, δηλαδή η υπερβολική χρήση αυτών των μυών, μπορεί να προκαλέσει τη δημιουργία ανεπιθύμητων γραμμών.

Ειδικά στη μέση των φρυδιών και γύρω από τα μάτια, αυτές οι γραμμές, που σταδιακά αυξάνονται και γίνονται πιο έντονες με την πάροδο του χρόνου, μας κάνουν να δείχνουμε μεγαλύτεροι από ό,τι είμαστε και σκληροτράχηλοι.

Για να αποφευχθεί αυτό, πρέπει να μείνετε μακριά από μιμητισμό όσο το δυνατόν περισσότερο ενώ εκφράζεστε.

3- ΑΓΝΟΗ ΤΗΣ ΠΟΣΙΜΗΣ ΝΕΡΟΥ

Το πόσιμο νερό είναι πολύ σημαντικό τόσο για τη σωματική όσο και για την υγεία του δέρματος. Το δέρμα μας μπορεί να χάσει την υγρασία που χρειάζεται κατά τη διάρκεια της ημέρας λόγω του μολυσμένου αέρα, του ανέμου, του ήλιου, του κλιματισμού και άλλων περιβαλλοντικών παραγόντων.

Όταν δεν πίνετε αρκετό νερό, η ξηρότητα του δέρματός σας γίνεται πιο εμφανής και οι ρυτίδες στο δέρμα σας αυξάνονται. Για το λόγο αυτό, πρέπει να πίνετε τουλάχιστον 8-10 ποτήρια νερό την ημέρα και να δώσετε στο δέρμα σας τη φυσική του υγρασία.

4-ΥΠΝΟΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Το να κοιμόμαστε χωρίς να αφαιρούμε το μακιγιάζ μας είναι ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που κάνουμε στο δέρμα μας. Κατά τη διάρκεια της ημέρας συσσωρεύονται στους πόρους του δέρματος υπολείμματα βρωμιάς και μακιγιάζ.

Εάν δεν αφαιρεθούν από την επιφάνεια του δέρματος, το δέρμα δεν μπορεί να ανανεωθεί τη νύχτα, με αποτέλεσμα να αναπτύσσονται αρνητικές επιπτώσεις όπως η ακμή και η ξηρότητα. Ως αποτέλεσμα, οι ρυτίδες στο δέρμα αυξάνονται και το δέρμα γερνά πρόωρα.