Ανακοινώθηκε ο αριθμός των ατόμων που έκαναν αίτηση για να πάνε στο διάστημα!

Ανακοινώθηκε ο αριθμός των ατόμων που έκαναν αίτηση για να πάνε στο διάστημα!

25 Μαΐου, 2022 0 By admin

Πρόσφατα, η TUA (Τουρκική Διαστημική Υπηρεσία) ανακοίνωσε ότι ένας πολίτης θα επιλεγεί για την πρώτη επανδρωμένη διαστημική αποστολή της Τουρκίας. Αργότερα, εξήγησε τα κριτήρια που πρέπει να έχει αυτό το άτομο που θα σταλεί στο διάστημα στα 100 χρόνια από την ίδρυσή μας. Μετά από αυτό, ο υπουργός Βιομηχανίας και Τεχνολογίας Mustafa Varank μοιράστηκε τον αριθμό των αιτήσεων που ελήφθησαν σε σύντομο χρονικό διάστημα 24 ωρών.

Αριθμός ατόμων που υποβάλλουν αίτηση για να πάνε στο διάστημα: 31 χιλιάδες!

Λόγω προηγούμενης δήλωσης του TUA, ήταν γνωστό ότι ένας Τούρκος αστροναύτης θα σταλούσε στο διάστημα για πρώτη φορά το πρώτο εξάμηνο του 2023. Μάλιστα, αναφέρθηκε ότι το άτομο που θα πάει θα καθοριστεί μέχρι το τέλος της χρονιάς και στη συνέχεια θα είναι έτοιμος για υπηρεσία συμμετέχοντας σε προπόνηση που διαρκεί από 4 έως 6 μήνες.

Τώρα, σύμφωνα με τις μετοχές, ειπώθηκε ότι θα επιλεγούν 2 άτομα από όλες τις αιτήσεις και μόνο ένα από αυτά θα πάει στο διάστημα. Σε αυτή την αποστολή, η οποία θα διαρκέσει περίπου 10 ημέρες, ένας Τούρκος θα έχει επιβιβαστεί στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό για πρώτη φορά.


Η NASA λαμβάνει μυστηριώδη μηνύματα από το Voyager 1 στο διάστημα!

Η NASA λαμβάνει μυστηριώδη μηνύματα από το Voyager 1 στο διάστημα!

Το 45χρονο διαστημόπλοιο Voyager 1 άρχισε να στέλνει μυστηριώδη μηνύματα. Τι σημαίνει η προειδοποίηση της NASA;

Στις 23 Μαΐου έγινε άλλη μια ανάρτηση στην οποία αναφέρονταν τα κριτήρια του ατόμου που θα πάει. Στη συνέχεια, ενημερώθηκε ότι οι αιτήσεις θα συνεχιστούν έως τις 20:23 της 23ης Ιουνίου. Σύμφωνα με όσα μοιράστηκε ο υπουργός Varank, 4 εκατομμύρια άνθρωποι επισκέφτηκαν τον ιστότοπο εφαρμογής σε ένα 24ωρο. 31 χιλιάδες από αυτούς συμπλήρωσαν τις αιτήσεις τους. Ωστόσο, αναφέρθηκε ότι μόνο 225 άτομα πληρούσαν τα απαραίτητα κριτήρια και θα ενταχθούν στη διαδικασία υποψηφιότητας.

Ολόκληρη η δήλωση έχει ως εξής:

4 εκατομμύρια πολίτες επισκέφτηκαν την τοποθεσία. Ο αριθμός των πολιτών μας που έχουν εγγραφεί στο σύστημα για να κάνουν αίτηση εδώ είναι 31 χιλιάδες. Ο αριθμός των πολιτών μας που ολοκλήρωσαν την εγγραφή τους λέγοντας ότι έχω τις προϋποθέσεις να πάω στο διάστημα είναι πλέον 225. Επομένως, πιστεύω ότι αυτό το ενδιαφέρον θα συνεχίσει να αυξάνεται.

Οι απαιτήσεις της αίτησης είναι οι εξής:

  • Ηλικία: Γεννήθηκε μετά τις 23 Μαΐου 1977
  • Μέγεθος: 149,5 cm – 190,5 cm
  • Βάρος: 43 κιλά – 110 κιλά
  • Γλώσσα: Για την κάλυψη της απαίτησης επάρκειας Αγγλικών
  • Εκπαίδευση: Να έχετε αποφοιτήσει από μια από τις σχολές της Εκπαίδευσης και της Ιατρικής στον τομέα των Μηχανικών, Επιστημών / Βασικών Επιστημών, Επιστημών
  • Υγεία: Για συμμόρφωση με τα καθορισμένα κριτήρια υγείας
  • Προθεσμία εφαρμογής: 23 Ιουνίου 2022- στις 20:23

Τι πιστεύετε για αυτό το θέμα; Μην ξεχάσετε να μοιραστείτε τις απόψεις σας μαζί μας στα σχόλια!